Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καταχώριση αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών - Μέχρι και την Τετάρτη,

Καταχώριση αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών - Μέχρι και την Τετάρτη, 8.4.2020 η εμπρόθεσμη καταχώριση

Καταχώριση αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών - Μέχρι και την Τετάρτη, 8.4.2020 η εμπρόθεσμη καταχώριση

6 Απρίλιος 2020
Καταχώριση αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων και αυγών - Μέχρι και την Τετάρτη, 8.4.2020 η εμπρόθεσμη καταχώριση
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Επιμέλεια:
Γεώργιος Θωμ. Παπαδημητρίου
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας)
Γ.Γ. ΓΕ.Ο.Φ.ΙΝ. (Γεωργικό Οικονομικό Φορολογικό Ινστιτούτο)
Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ.  & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Μία ακόμη πλατφόρμα έκανε την εμφάνιση της σήμερα αργά το μεσημέρι. Πρόκειται για την πλατφόρμα καταχώρησης σε κιλά, των αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, αλλά και σε τεμάχια των αυγών.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.4682/2020:
«4. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην Ελληνική Επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή, εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, στοιχεία αποθεμάτων σε κρέας αιγοπροβάτων και αυγά.
5. Οι επιχειρήσεις της παραγράφου 4 υποβάλλουν κατ' ελάχιστο τα εξής στοιχεία:
α) την ποσότητα των αποθεμάτων, σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος αιγοπροβάτων και σε τεμάχια για τα αυγά,
β) την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα,
γ) τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.
Τα στοιχεία των περιπτώσεων α΄, β΄ και γ΄ επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.»  


Παρότι στην §4 ορίζεται ότι η ανάρτηση των στοιχείων πρέπει να γίνει εντός δύο (2) ημερών από την έναρξη του νόμου [σσ. σήμερα, επειδή χθες ήταν αργία], εν τούτοις, στο από 3/4/20 δελτίο τύπου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αναγράφεται ότι: «..ΣΤ. Από Δευτέρα 06.04.2020 οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην ελληνική επικράτεια, θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία των αποθεμάτων για τα εν λόγω προϊόντα. Η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr). Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες ή μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους  μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ. Κατόπιν της αρχικής συμπλήρωσης των στοιχείων αποθεμάτων, οι υπόχρεοι θα πρέπει να προβαίνουν σε επικαιροποίηση τους κάθε τρεις ημέρες».


Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται από τη διεύθυνση: https://antiseptics-suppliers.businessportal.gr/authentication [η σελίδα του Υπουργείου είναι: http://www.mindev.gov.gr].


Συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας, επιλέγουμε κατηγορία επιχείρησης και δηλώνουμε τα αποθέματα ανά κατηγορία προϊόντος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, δεν πουλάνε κρέας.

Σε επικοινωνία με τον Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη, μας ενημέρωσε ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή, καθώς η λειτουργία της ξεκίνησε αργά το μεσημέρι σήμερα, ενώ πρόκειται για μία υποχρέωση που δεν την έχει πάρει χαμπάρι ουσιαστικά κανείς  από τους επιχειρηματίες που είναι υπόχρεοι στις υποβολές των αποθεμάτων. Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε, θα μπορούν να υποβάλλουν οι υπόχρεοι την αρχική τους δήλωση εμπρόθεσμα μέχρι και την Τετάρτη, 8.4.2020.

Εγείρονται σοβαροί προβληματισμοί για την επιτυχή υλοποίηση των αναρτήσεων, καθώς μετά από κάθε υποβολή η επιχείρηση έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί τα αποθέματα   Κυρίως όμως γιατί η υποχρέωση των αναρτήσεων περιλαμβάνει πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις [παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, που εμπορεύονται αυγά ή κρέας, οι οποίες φρονώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν. Ελπίζω ότι θα δοθούν άμεσα περαιτέρω διευκρινήσεις με επιπλέον λεπτομέρειες.
 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης