Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η μεγαλύτερη άνοδος μέσα στην κρίση για τον γενικό δείκτη που ξεπέρασε τις 580 μονάδες

Η μεγαλύτερη άνοδος μέσα στην κρίση για τον γενικό δείκτη που ξεπέρασε τις 580 μονάδες


Του Νίκου Σακελλαρίου (συνεργάτη του Taxheaven)

Με την μεγαλύτερη ανοδική κίνηση μέσα στην κρίση, ο Γενικός Δείκτης ‘έσπασε’ ανοδικά τη Δευτέρα 6 Απριλίου τα επίπεδα των 580 μονάδων επιβεβαιώνοντας τις τεχνικές αναλύσεις ότι μάλλον τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών σε μετοχές και δείκτες κατά την υποχώρηση τα έχουμε ήδη δει. Η χθεσινή ανοδική κίνηση στο Χ.Α. ακολούθησε την μεγάλο άνοδο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών δεικτών.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 586,46 μονάδες με άνοδο 8,46%. Η αξία συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα (61,2 εκατ. ευρώ) γεγονός που δείχνει ότι η άνοδος πραγματοποιήθηκε κυρίως από εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια τα οποία μάζεψαν την προσφορά τίτλων από ξένους.

Στους επιμέρους κλαδικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ξεχώρισαν σε άνοδο οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (9,93%) , Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (9,43%), Kατασκευών και υλικών (9,42%) και τραπεζών (8,95%). Κανένας κλαδικός δείκτης δεν κινήθηκε πτωτικά.

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε σε ανοδική δυναμική τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές που κατέγραψαν και αυτές μία σημαντική άνοδο ποντάροντας ιδιαίτερα σε μία αίσια έκβαση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup της Τρίτης. Ενδεικτικά, ο δείκτης DAX στη Γερμανία ξεπέρασε το 5% σε άνοδο και ο δείκτης CAC στη Γαλλία ξεπέρασε το 4% σε άνοδο.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση κάποιου εμβολίου και ότι η διασπορά του ιού γίνεται με χαμηλότερους ρυθμούς απ’ ότι είχε προεξοφληθεί. Επί της ουσίας στην Αμερική έχουν αρχίσει να υλοποιούνται μέτρα επαναγοράς μετοχών από τις μεγάλες επιχειρήσεις και αξιοποιούν έτσι μέρος από τα κονδύλια που χορήγησε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση και η FED.

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές χρηματιστηριακές εξελίξεις, εκτίμηση όλων είναι ότι η άνοδος προς υψηλότερα επίπεδα θα είναι επίπονη καθώς έχει χαθεί σημαντικό μέρος από την προηγούμενη κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α και οι επενδυτές θα πρέπει να δουν ότι και η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να βγει από την «υφεσιακή δίνη» στην οποία έχει περιπέσει. Τα bear market rally (ράλι μετοχών σε περιόδους κρίσεων) είναι βραχυπρόθεσμα και απαιτείται καλή ενημέρωση και ταχύτητα εκτέλεσης από τους επαγγελματίες επενδυτές.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης