Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση σχετικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής - Έχουμε αναλάβει τις εργασίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δουλεύοντας σε εξαντλητικούς ρυθμούς

ΕΦΕΕ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση σχετικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής - Έχουμε αναλάβει τις εργασίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δουλεύοντας σε εξαντλητικούς ρυθμούς
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.)

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ 5Ε Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Ιωαννίνων 72/94
Αρ. Καταχώρησης Πρωτοδικείου Ιωαννίνων 1325/94
Email : [email protected]

Ιωάννινα  5/04/2020

Προς
Τον κ Πρωθυπουργό
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Βρούτση Ιωάννη
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Βορίδη Μαυρουδή
Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

Κοινοποίηση
Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς εκπροσώπους μας:
ΠΟΦΕΕ, Ο.Ε.Ε., ΓΣΕΒΕ,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ΟΕΒΕ και τους Βουλευτές του Νομού μας:
Τασούλας Κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Καλογιάννης Σ. , Κεφάλα Μ. , Αμυράς Γ. , Τζούφη Α.

 
Κύριοι και Κυρίες
    
Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση, όμοια της δεν έχει ζήσει η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης. Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης ήταν άμεσες, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών της χώρας και της οικονομίας. Ως προς την προστασία της υγείας των πολιτών η κυβέρνηση, και ορθώς, απευθύνθηκε σε ειδικούς, μάχιμους γιατρούς, μάχιμους επιδημιολόγους, ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τα αποτελέσματα είναι ορατά, τα εύσημα και το παράδειγμα προς μίμηση είναι αποδεκτά από όλο τον πλανήτη. Στην οικονομία ενώ οι σκέψεις ήταν στην σωστή κατεύθυνση, στο τραπέζι των συσκέψεων έλειπε ο μάχιμος λογιστής-φοροτεχνικός, που θα έδινε τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές και φυσικά πως όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι εφικτά.

Όλοι οι λογιστές της χώρας επωμιστήκαμε ένα τεράστιο βάρος, να βοηθήσουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με κίνδυνο την υγεία μας, των δικών μας ανθρώπων και των γύρω μας. Είμαστε ένας κλάδος που ως συνδετικός κρίκος ανταποκριθήκαμε σε όλες τις μέχρι σήμερα δύσκολες συγκυρίες χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος και εξακολουθούμε να το κάνουμε.

Στις 20 τελευταίες μέρες έχουμε αρκετές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πλήθος αποφάσεων-εγκυκλίων-ερμηνευτικών. Πολλές από αυτές είναι ακατανόητες και ασαφείς και δεν μας βοηθούν να κάνουμε  σωστά την δουλειά μας. Πολλές βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται για της διαδικασίας. Το αποκορύφωμα σε όλα αυτά, ήταν με την απόφαση Α.1076/2020 «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ». Ένα δάνειο που δεν γνωστοποιείται τους όρους, πχ επιτόκιο, μελλοντικές δεσμεύσεις. Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 3/4/20 με πολλά αδιευκρίνιστα σημεία. Μέχρι τις 10 Απριλίου, πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, δηλώνοντας των κύκλο εργασιών του Α τριμήνου ή του Μαρτίου ανάλογα με τα βιβλία, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να πραγματοποιηθούν, δημιουργώντας μία νέα υγειονομική βόμβα λογιστών και επιχειρηματιών. Για να γίνουν όλα αυτά και πρέπει να βγούμε από το σπίτι-γραφείο και να έρθουμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι, οι πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν έχουν οργανωμένα εσωτερικά λογιστήρια και συνεργάζονται με εξωτερικούς λογιστές, αδυνατούν λοιπόν να έχουν άμεσα το αποτέλεσμα και συγκεκριμένα μέχρι 10 κάθε μήνα που απαιτείται βάσει της παραπάνω εγκυκλίου. Η διαδικασία αυτή πρωτίστως ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες με οργανωμένα εσωτερικά λογιστήρια, καθιστώντας ανέφικτη την συμμετοχή των μικρών  επιχειρήσεων χωρίς οργανωμένα εσωτερικά λογιστήρια, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι αυτός δεν είναι ο στόχος σας.

Εμείς οι λογιστές μένουμε γραφείο, για να ερμηνεύσουμε μόνοι μας τις αποφάσεις-εγκυκλίους-ΠΝΠ, να δώσουμε λύσεις μόνοι μας και στο τέλος να έχουμε κάνει «μόνοι μας» το λάθος. Να εργαζόμαστε χωρίς προσωπικό, λόγω των ειδικών αυτών συνθηκών, 24 ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα και Σάββατο και Κυριακή, γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ανά τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Έχουμε αναλάβει τις εργασίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δουλεύοντας σε εξαντλητικούς ρυθμούς.

Ζητάμε
1) να δουλεύουμε με σαφείς οδηγίες
2) να μας δίνετε τον απαραίτητο χρόνο για της εργασίες που επωμιζόμαστε
3) να μην αναλωνόμαστε σε ερμηνείες αποφάσεων, αλλά να δουλεύουμε
3) στις αποφάσεις σας, να συμμετέχουν μάχιμοι λογιστές πρώτης γραμμής
4) να μην μας βάζετε απέναντι από τους επιχειρηματίες
5) να μην μας υποχρεώνετε να γινόμαστε ΕΠΑΙΤΕΣ παρατάσεων
6) να δουλεύουμε ανθρώπινα

Ζητάμε την κατανόηση σας, για να σας κατανοήσουμε. Πολλές φορές το απλό είναι και το ορθό.


Με Εκτίμηση

Εκ του ΔΣ της ΕΦΕΕΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                       
Μπέκας Σπυρίδων         

Ο Γραμματέας                                                                    
Κατσουλίδης Αναστάσιος

Η Αντιπρόεδρος
Παππά Βασιλική

Ο Ταμίας                                                                                  
Σιόρεντας Κων/νος

Το Μέλος
Ζαρβαλιάς Παντελής

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης