Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - « Δόξα και Τιμή στο Λογιστή »

Το σχόλιο της Δευτέρας - « Δόξα και Τιμή στο Λογιστή »
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 14 λεπτά


Επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής – «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ».
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

 

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

 

 

«Λογιστής ». Έργο του James Homer Brown [Oil On Masonite 24" X 38"]

Ξέρω αγαπητοί φίλοι και κυρίως φίλοι που δεν είστε Λογιστές , ο τίτλος του σημερινού «Σχολίου», ίσως σας φαίνεται «υπερφίαλος» ή «αβανταδόρικος», ή και «υπερβολικός».

Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που σήμερα θα αδειάσουν τις σακούλες των παραστατικών, για να καταχωρήσουν γρήγορα-γρήγορα, για να προλάβουν να ενημερώσουν την πλατφόρμα της « επιστρεπτέας προκαταβολής» ή θα «καταμετρήσουν», τις επιταγές, για να προλάβουν να τις καταχωρήσουν  στις πλατφόρμες των Τραπεζών.

Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που σήμερα πρωί-πρωί ή χθες αργά το βράδυ θα τους τηλεφωνήσουν, για να τους ζητήσουν ( επίμονα πολλές φορές ) να τους «βάλουν» στην πλατφόρμα, για να μην χάσουν το επίδομα που δικαιούνται, από ότι άκουσαν στις « ενημερωτικές εκπομπές » της τηλεόρασης.

Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που να πρέπει, να «ξοδέψουν» ατελείωτες ώρες και  αφού διαβάσουν πολλές σελίδες Νομοθεσία ( μόνο για την «Εποχή του Κορωνοϊού», έχουμε μέχρι τώρα 5 νόμους και 152 αποφάσεις )   να « ερμηνεύσουν » τις « Ομιχλώδεις Αποφάσεις » και να «γεφυρώσουν» από το τι «είπαν στην τηλεόραση», μέχρι το «Δελτίο Τύπου» και έως την πρακτική εφαρμογή του Νόμου.

[ Πριν 10-12 χρόνια, όταν ξεκίνησα, να έχω «Δημόσιο λόγο», είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι είναι εφικτό η δημιουργία από την εκάστοτε Κυβέρνηση μιας «Υπηρεσίας», που σχετικά άμεσα, θα μπορεί να δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις, για να μην χάνονται τόσες και τόσες εργατοώρες από τους Λογιστές …….]   

Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που δεν δικαιούνται να κάνουν κανένα «λάθος», επειδή η «πλατφόρμα» δεν δέχεται « τροποποιητική» ….

Έγραφα παλιότερα ότι : «Η  Λογιστική στην Ελλάδα, ποτέ δεν υπήρξε, μια προβεβλημένη Επιστήμη» ή έστω ένα προβεβλημένο επάγγελμα, με ευθύνη όλων μας  και κυρίως ( κατά την άποψή μου )  εκείνων, που δεν πυκνώνουν τις τάξεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, αλλά αρκούνται στα «άσφαιρα πυρά», του f/b.

 Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που όπως έλεγε και ένας φίλος ( μια «παλιοσειρά » ), είναι σε τούτο εδώ τον Πόλεμο ( Υγείας και Οικονομικό )  κατά του Κορωνοϊού, αμέσως μετά την πρώτη γραμμή ( που είναι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό ) και πρέπει να ενημερώνουν ( νυχθημερόν) αρκετές «πλατφόρμες», ώστε να « μοιραστεί» έγκαιρα, η «Κρατική Οικονομική Βοήθεια», σε Επιχειρήσεις και Εργαζόμενους…..

Ξέρετε μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους, που τους πιάνουν «από το λαιμό», οι «Προθεσμίες» και προσπαθούν να τους «πνίξουν» ……

 

⥢⥤

 

 

Λογιστής – Accountant, Helen Norton (Australian, born 1961) , Original Oil Painting on Wood, 61 x 91 cm, 1988 - 1992 Selected Early Character Works.

 

Σήμερα λοιπόν, προσπαθώντας να σεβαστώ τον «Χρόνο» σας και τις «αντοχές» σας, στην Νομοθετική δίνη των ημερών, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός.

Το σημερινό «Σχόλιο», χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη ( το πρώτο, το ενημερωτικό και το δεύτερο, που προσπαθεί να ξεχάσει το πρώτο )

 

⥢⥤

 

«Λογιστής». Income Taxes (Accountant) Giclee Print.

 

⥢⥤

Μέρος Πρώτο [ Συνοπτική Ενημέρωση ]

 

1)     Η Αναλυτική Ενημέρωση για όλα τα θέματα της Εποχής του  , γίνεται από το «Κόκκινο Κουμπί» https://www.taxheaven.gr/widgets/covid19

[ Αριστερά όπως κοιτάζουμε την οθόνη μπορείτε, μεταξύ άλλων να δείτε :  Εγκύκλιοι-αποφάσεις, Νομοθεσία, Υποχρεώσεις – Ημερολόγιο ]

⥢⥤

 

2)     Ένας «Μικρός Οδηγός», για να πάρετε μια ιδέα της συνολικής εικόνας : Επιχειρήσεις και Εργαζόμενοι – Οι «Νόμοι» στην Εποχή του «Κορωνοϊού»

Περιεχόμενα [ Δείτε και τα σχετικά link, αντίστοιχα ]

1)       Βασικοί Νόμοι ( Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου)

2)      Κατηγοριοποίηση των Επιχειρήσεων

3)      Κατηγοριοποίηση των Εργαζομένων

4)      Οι «Νόμοι» της Ρευστότητας των Επιχειρήσεων

4.1 Επιταγές

4.2 «Ανοιχτοί Λογαριασμοί»

4.3 Μετάθεση των προθεσμιών πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

4.4 Χρόνος καταβολής επιδόματος Πάσχα

4.5  Έκπτωση 25% σε πληρωμή φόρων και Ασφαλιστικών εισφορών

4.6 Παράταση αναστολής καταβολής Φ.Π.Α. για επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία “Thomas Cook Group PLC”

4.7 «Επιστρεπτέα προκαταβολή»

4.8 Επιτάχυνση επιστροφών φόρου εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας

4.9 Χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης των επιχειρήσεων

4.10 Αναστολή Πληρωμής Δόσεων και Επιδότηση Επιτοκίων

5)      Οι «Νόμοι» για τις εργασιακές σχέσεις στις  Επιχειρήσεις

6)      Οι «Νόμοι» της Ενίσχυσης των Εργαζομένων και Πρώην Εργαζομένων και οι δεσμεύσεις των Επιχειρήσεων

6.1 Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

6.2  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού σε

πρώην  εργαζόμενους.

6.3  Δυνατότητα αναστολής πληρωμής και έκπτωσης σε εργαζόμενους.

6.4  Δελτία Ανεργίας - Αυτόματης ανανέωση

6.5  Αναστολή πληρωμής δόσεων προς τις τράπεζες

7)      Οι «Νόμοι» της μείωσης των Ενοικίων

7.1 Μείωση ενοικίων τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή

7.2 Διευκολύνσεις ιδιοκτήτων

8)      Οι «Νόμοι» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής εκτός Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα

9)      Οι «Νόμοι» της «Αγορανομίας»

9.1 Υποβολή στην αρμόδια αρχή, στοιχείων αποθεμάτων, ορισμένων ειδών

9.2 Ρυθμίσεις για τη λειτουργία της Αγοράς

10)  Παράταση στις Προθεσμίες Υποβολών Δηλώσεων /Δημοσιοποιήσεων  διαφόρων περιπτώσεων

11)  Δυνατότητα «Τηλεδιάσκεψης»

12)  Λογιστικές  Επιπτώσεις την πανδημία του κορωνοϊού

 

Επίσης «Ειδικοί Οδηγοί»

α) Σύνοψη μέτρων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών λόγω πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19)

β) Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

⥢⥤

 

3)     Έως 7-4-2020 ( τα μεσάνυχτα )  : «Διαβίβαση » Επιταγών, Συναλλαγματικών και Γραμματίων

Πολύ φοβάμαι ότι θα επικρατήσει η «υποχρεωτική » άτοκη δανειοδότηση, από κάποιες επιχειρήσεις σε κάποιες άλλες και όλες μαζί….

Επιταγές : Αναστολή Προθεσμιών Πληρωμής – 10 Βασικά Σημεία

[ Στο άρθρο Εμπεριέχονται και όλες οι αποφάσεις, για τις επιταγές αυτές ]

Προσοχή : Οι εκδότες επιταγών, που έχουν τις προϋποθέσεις και θέλουν την «προστασία/αναστολή πληρωμής», πρέπει να γνωρίζουν ότι :  Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας (7.4.2020 μεσάνυχτα ) δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε δήλωση και άρα  δεν θα υπάρχει «προστασία/αναστολή πληρωμής» .

 

⥢⥤

 

4)     Έως 10-4-2020 (;;;;!!!!!) : «Επιστρεπτέα προκαταβολή» (*) - 9 βασικά σημεία

(*) Χαρακτηρίζεται ως επιστρεπτέα γιατί είτε εις ολόκληρον είτε μερικώς θα επιστραφεί στο κράτος μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν έχει σχέση με την προκαταβολή του Φόρου Εισοδήματος της Χρήσης 2019 των Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι δίκαια υπάρχει, σφοδρή αντίδραση των Λογιστών ( κυρίως ) , σχετικά με την ανωτέρω ασφυκτική προθεσμία ( ή μάλλον «προθεσμία μόνο για τον «Τσακ Νορις»» ) .

Η προθεσμία θα ήταν ασφυκτική ακόμα και για «κανονικές συνθήκες». Ελπίζουμε να επικρατήσει η «κοινή λογική»

Μετά την δημοσίευση του άρθρου μου, εκδόθηκε και η απόφαση :

Υπ.Οικ. Διευκρίνιση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Δείτε και τις αντιδράσεις των Λογιστών στο : https://www.taxheaven.gr/widgets/covid19

 

⥢⥤

 

5)     Η Εργασία στην «Εποχή του Κορωνοϊού» : Νέα έντυπα, Προθεσμίες  και άλλα

α) Tα νέα έντυπα ειδικού σκοπού για την εξ αποστάσεως εργασία, την πρόσκαιρη τηλεργασία, τον πίνακα προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας επιχείρησης και τον πίνακα μεταφοράς προσωπικού σε επιχειρήσεις εντός του ίδιου ομίλου

β) Προστασία εργαζομένων μερικής απασχόλησης και αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Εγκύκλιος ΕΦΚΑ

γ) Υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη, δεδομένων εντύπων Ε4-Συμπληρωματικός ωραρίου, Ε8 και Ε12 e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ αναγγελία, για το διάστημα από 1.4.2020 έως και 10.4.2020, βάσει του άρθ. 4 της Π.Ν.Π. 11.3.2020

δ) Υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπου 11.1 - Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55/ 11.03.2020), για τη χρήση άδειας ειδικού σκοπού από τους εργαζομένους

 

⥢⥤

 

6)     Το «λάθος διαρκείας» με τους ΚΑΔ [ Πάντως καλού-κακού εκλέξτε αν έχετε «προστατευόμενο» ή μη ΚΑΔ ].

 « …. Στο τέλος, κάποιοι σοφοί του «μικρού βασιλείου», αφενός έφτιαξαν ένα αξιόπιστο «τεστ διάγνωσης», που θα αντικαθιστούσε το άστοχο κριτήριο των ΚΑΔ (είχε να κάνει με παραμέτρους όπως: ποσοστό πτώσης του τζίρου, μισθολογικό κόστος, επισφάλειες λόγω κορωνοίου, κ.λπ) και αφετέρου πήραν πρωτοποριακά μέτρα θεραπείας (δηλαδή χρηματοδότησης), όπως έκτακτη εισφορά επί των καταθέσεων (;;;), έκτακτη εισφορά επί των υγιών επιχειρήσεων, κ.λπ) και έτσι σώθηκε οικονομικά, στην εποχή εκείνη της φοβερής αρρώστιας, το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ο «μηχανισμός» αυτός τότε, ονομάστηκε «Αλληλεγγύη» …..»

[ Κορωνοϊός - Οι ακάλυπτοι «ΚΑΔ» στα χρόνια της χολέρας (Σαν παραμύθι). ]

 

Και νέοι ΚΑΔ, που μπαίνουν σε «προστασία» και άλλοι που χρειάζονται «προστασία» 

α) Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του Υπ.Οικονομικών με τους νέους ΚΑΔ και τα μέτρα του Απριλίου

β) Πολλοί αγρότες μένουν εκτός των ευνοϊκών μέτρων ( Μακρή Αν. Φωτεινή )

« …..Ακόμη, υπάρχουν προβλήματα με το μέτρο των δευτερευόντων ΚΑΔ που το ΕΡΓΑΝΗ αντλεί στοιχεία απ' το Ε3 και τον κωδικό 022, Είναι ένας τρόπος που βγάζει εκτός πολλούς αγρότες. Θα πρέπει το υπουργείο να μεριμνήσει για τις περιπτώσεις αυτές, που λόγω αστοχιών στην συμπλήρωση του Ε3 πολλοί αγρότες δεν θα ευνοηθούν απ' τα μέτρα. Αν θέλουν πραγματικά να βοηθηθεί ο πληττόμενος αγροτικός κόσμος θα πρέπει τα μέτρα να είναι οριζόντια και ισότιμα για όλους πέρα από λάθη και παραλείψεις που τους αφήνουν όλους εκτεθειμένους. »

 

⥢⥤

 

7)     Το voucher των 600 ευρώ και μετά το 800άρι (;)

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα ύψους 600 ευρώ [ προσοχή : είναι εκπαιδευτικό επίδομα (άλλη η αμοιβή του παρόχου ) ] , το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ με την ολοκλήρωση  του προγράμματος θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, το αργότερο την 20η/4/2020, και εφόσον υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταβάλλεται στον πάροχο ποσό ύψους 20€ για κάθε ωφελούμενο. o Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης και εφόσον υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταβάλλεται στον πάροχο ποσό ύψους 400€ για κάθε ωφελούμενο.

Τέλος, η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου και λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Δείτε αναλυτικά

α) Διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών

β) Vouchers επιστημόνων: Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα

γ) Γ. Βρούτσης: Μετά τα vouchers θα δοθεί τον Μάιο και η ενίσχυση των 800 ευρώ για τους επιστήμονες

 

⥢⥤

 

8)     Οι Δηλώσεις στις «Πλατφόρμες»

α) Νέες μεταβολές στην Υ.Δ. εργοδότη για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή

β) Δεν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού οι μισθωτοί των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ..

γ) Πως θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού οι ναυτικοί. Τι πρέπει να κάνουν οι πλοιοκτήτες - Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

δ) ΠΟΦΕΕ: Άμεση ανάγκη τροποποίησης ζητημάτων που προκύπτουν σε τομείς που χρήζουν διόρθωση ως προς την υποβολή των εντύπων αλλά και την αντιμετώπιση οικονομικών μονάδων που έχουν πληγεί σημαντικά αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στις εν λόγω καταστάσεις

ε) Διευκρινίσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα

 

⥢⥤

 

9)     [ Από Σήμερα Δευτέρα 6.4.2020 και κάθε 3 ημέρες ] Άλλη μια υποχρέωση «δήλωσης αποθεμάτων» στην «Εποχή του Κορωνοϊού»

Υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων, σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα  .

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κατεψυγμένων) και αυγών στην Ελληνική Επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή, εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών, στοιχεία αποθεμάτων σε κρέας αιγοπροβάτων και αυγά.
Υποβάλλουν κατ' ελάχιστο τα εξής στοιχεία: α) την ποσότητα των αποθεμάτων, σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος αιγοπροβάτων και σε τεμάχια για τα αυγά, β) την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα, γ) τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Μη ξεχνάμε και το «μεγάλο αδελφάκι της»

 Υποβολή πρώτης δήλωσης από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, για τα αποθέματά τους σε: χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια

 

⥢⥤

 

10)            Προθεσμίες και Υποχρεώσεις

α) (Upd) Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Απριλίου 2020

[ Δείτε και τις νέες υποχρεώσεις στην «Εποχή του Κορωνοϊού» ]

β) Παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων ρύθμισης αυτοαπασχολούμενων-ελευθέρων επαγγελματιών - Εγκύκλιος ΕΦΚΑ

γ) Παράταση δημοσιοποίησης Ετήσιων Οικονομικών Εκθέσεων εισηγμένων εταιρειών [ Έως 30-6-2020 ]

δ) Παράταση έως 10 Απριλίου για οφειλές που λήγουν την 30.03.2020 και 31.03.2020, των δικαιούχων του ευεργετήματος της έκπτωσης 25%

ε) ΕΛΓΑ: Επιμήκυνση της προθεσμίας για προσωρινή δήλωση ζημίας

στ) Νέα αναστολή για 3 μήνες στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

 

⥢⥤

 

11)            Διάφορα και Χρήσιμα

α) Διενέργεια ελέγχων υλοποίησης των επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων σε ποσοστό 100% από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές η/και ελεγκτικές εταιρείες

β) ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η εφαρμογή για την υποβολή δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ) έτους 2020

γ) ΕΛΤΕ - Ελεγκτικές εταιρείες: Παράταση υποβολής εισφοράς μηνός Μαρτίου του ποσοστού 1% επί των συνολικών ακαθάριστων εσόδων

δ) Αντιμετώπιση του κορωναϊού: Το φόρουμ του ΟΟΣΑ προτείνει δράσεις που πρέπει να αναλάβουν οι φορολογικές διοικήσεις για τη στήριξη των φορολογουμένων

ε) Σε λειτουργία και πάλι το σύστημα υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ 2020 - Αποκλειστικά εξ αποστάσεως η υποβολή

………………………………………………..

 

 

( Εικόνα ενός λογιστή ……) A picture of an accountant tied to his accounting books with images of his own expenses at the races swirling around him.
[ Πηγή :
www.agefotostock.com - Photographer: © Illustrated London News Ltd/Mary Evans Collection: Mary Evans Picture Library Ltd ]

…………………………………………………

 

 

«Λογίστρια, οικονομολόγος» [ Painting "Accountant, economist" ], (2018)
Πίνακας Ζωγραφικής, Alexander Samokhval ( Ουκρανία )
Acrylic on Canvas (40x30x1.7 cm)

 

⥢⥤

 

Μέρος Δεύτερο [ Μόνο αν έχετε χρόνο ]

Αν έχετε λοιπόν λίγο χρόνο, πάρτε τον καφέ σας [ Συνάδελφοι, όχι Τσίπουρα πρωί-πρωί ] και ελάτε. Πίνακες Ζωγραφικής, Κινηματογραφικές Ατάκες, Τραγούδια, Ιστορίες, Παραμύθια, Συζητήσεις,  κ.λπ  …. ]

Καταρχήν ας δούμε αποσπάσματα και ατάκες από Ελληνικές Ταινίες :

(Upd) Ο λογιστής στον ελληνικό κινηματογράφο

«Μια ζωή την έχουμε» - 1.101.101,10. / Της κακομοίρας (« Ο μπακαλόγατος») – « Ο μόνος μορφωμένος και λογιστικά κατερτισμένος ειμι ηγώ » / «Καλωσήλθε το δολάριο» - « ..να πας και μην ξεχνάς τους ισολογισμούς τις ΑΒΕΠ. …» / Γκαρσονιέρα για δέκα – « Ώστε έχετε και Λογιστή, πουλάκια μου ….» / «Φωνάζει ο κλέφτης» (1965) – «Άστα και λιγάκι φλού…» / «Αχ! Αυτή η γυναίκα μου». – « Τα «Καθολικά» και τα «Ορθόδοξα» » / «Στουρνάρα 288». – « Δεν είναι παλιολογιστάκος…. είναι λογισταράς, αρχιλογισταράς …» /«Εθελοντής στον έρωτα». – « Θέλω και άλλη μια βοήθεια εκτός από τα ( λογιστικά ) βιβλία …» / «Τυφλός Άγγελος» (1971) - «Ρώτα και τον Λογιστή σου » / «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» – « Ο μεγαλύτερος Λογιστής της Αθήνας Νικόδημος, γνωστός ως Παραθυράκιας ή Βρυκόλακας »

………………………………..

Η «Ιστορία», ποτέ δεν μνημονεύει τους «αφανείς ήρωες » , πόσο μάλλον τους «αφανείς λογιστές ».  Δείτε όμως για να ξέρουμε :

α) Μια Υπεράσπιση της Λογιστικής με βάση τη Νεότερη Ιστορία της

β) Ἐν ἀρχῇ ἦν η Λογιστική

……………………………………………………………………………………

Έπειτα ας ακούσουμε κανένα τραγουδάκι  …..

Ο λογιστής και η εφορία στο ελληνικό τραγούδι

Όσοι δεν «γουστάρατε», μπορείτε να δείτε :

Πως βλέπει τον «λογιστή», η τέχνη της ζωγραφικής

……………………………………………………………………………………

Ή να διαβάσετε ένα Παραμύθι

Κορωνοϊός - «Ο «τρελός» Υδρονομέας (*)» (Παραμύθι). [ Κώστας Νιφορόπουλος ]

« Εμφανίστηκε ένα πρωί στα «Καφενεία» και άρχισε να διαδίδει «παράξενα» πράγματα (είχε καταλάβει, λένε πολλοί, ότι η «κεντρική δεξαμενή», δεν θα άντεχε για πολύ να δίνει σε όλους «νερό»). Πρότεινε λοιπόν (μέχρι να τελειώσει η «λειψυδρία») την εφαρμογή των παρακάτω Νόμων διανομής του «νερού»: …..»

 [ Μακάρι να μην χρειαστεί, αλλά αν χρειαστεί , θυμίζω : Η «αξιόλογη» εφάπαξ φορολογία των ευπόρων εν έτει 1949 ]

……………………………………………………………………………………

Ή να «μπλέξετε» σε συζητήσεις, όπως αυτές :

Επιδοτούμενη εργασία ή επιδόματα ανεργίας; [ του Νίκου Σακελλαρίου ]

Τέλος πάντων

Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά! [ Βαγγέλης Μιχελινάκης ]

«….. Επίλογος στο σημείωμα αυτό δε μπορεί να υπάρξει. Η ζωή και οι επόμενοι μήνες και έτη, θα γράψουν τον επίλογο. Και όλα αυτά που αναφέρω στο σημείωμα αυτό θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή έχουμε το καθήκον απέναντι στους εαυτούς μας, στους ανθρώπους που αγαπούμε και σε όλη την κοινωνία να μείνουμε ζωντανοί και υγιείς. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, μέχρι να βρεθούν φάρμακα, εμβόλια κλπ. είναι ο εγκλεισμός στο σπίτι, όταν δεν είναι εντελώς απαραίτητο να βγούμε έξω, αλλά και η έγνοιά για τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας. »

 

⥢⥤

  

 

 

 

Pandemic State is a painting by Stanciu Razvan which was uploaded on February 3rd, 2020. [ Πηγή: https://fineartamerica.com/ ]

 

⥢⥤


Υγεία,  Δύναμη και  Προσοχή



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης