Αποτελέσματα live αναζήτησης

On line καταγγελίες για παραβάσεις

  • Οn line καταγγελίες, ανώνυμες ή επώνυμες, για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, επίορκους εφοριακούς αλλά και γενικότερα οικονομικά εγκλήματα μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσα από το νέο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ).
On line καταγγελίες για παραβάσεις

Νέος δικτυακός τόπος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων

Οn line καταγγελίες, ανώνυμες ή επώνυμες, για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, επίορκους εφοριακούς αλλά και γενικότερα οικονομικά εγκλήματα μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσα από το νέο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ).

Στη νέα ιστοσελίδα της ΥΠΕΕ υπάρχει ολοκληρωμένη φόρμα λήψης καταγγελιών από τους πολίτες. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ηλεκτρονική υποβολή της καταγγελίας διευκολύνει τη διαδικασία, καθώς κάθε υπόθεση θα προωθείται γρηγορότερα και θα συγκεντρώνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για την αξιολόγηση της καταγγελίας. Τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα τόσο του καταγγέλλοντος όσο και του καταγγελλόμενου διαφυλάσσονται, αφού είναι προαιρετική η συμπλήρωσή τους στη σχετική φόρμα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες καταγγελίες που γίνονται αφορούν: χρηματισμό υπαλλήλων, φοροδιαφυγή επιτηδευματιών, ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλων, διενέξεις με κτηματικές υπηρεσίες, αιτήματα για διαγραφή προσαυξήσεων οφειλών και ρύθμιση χρεών, εκτίμηση ακινήτων με βάση συγκριτικά στοιχεία, προσδιορισμό φόρου κληρονομιάς, καθυστέρηση εκκαθάρισης συμπληρωματικής ή τροποποιητική δήλωσης και υπολογισμό φόρου εισοδήματος.

Ελεγχοι
Πάντως η φοροδιαφυγή καλά κρατεί. Όπως δείχνουν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η ΥΠΕΕ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους 4 στις 10 επιχειρήσεις εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα στο διάστημα Ιανουαρίου ? Μαϊου η ΥΠΕΕ έλεγξε 18.274 επιχειρήσεις. Σε 7.267 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις εντόπισε 720.430 παραβάσεις, δηλαδή κάθε μια επιχείρηση είχε διαπράξει κατά μέσο όρο 100 παραβάσεις.

Το ίδιο διάστημα έγιναν 26.487 έλεγχοι στη διακίνηση των αγαθών.Τα πρόστιμα που εκτιμάται ότι θα επιβληθούν για το σύνολο των φορολογικών παραβάσεων που εντοπίστηκαν φθάνουν σε 696,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης