Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και δικηγόρους στελεχώνονται οι ΔΟΥ για την είσπραξη οφειλών

  • TPIΠΛO έργο θα αναλάβουν να επιτελέσουν οι ελεγκτικές και νομικές εταιρίες που θα επιλεγούν από το Yπουργείο Οικονομικών ως τεχνικοί σύμβουλοι των ΔΟΥ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η οριστικοποίηση του έργου που θα αναλάβουν είναι ζήτημα ημερών μετά και την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο όπως θα προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του Yπουργείου Οικονομίας, το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Με ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και δικηγόρους στελεχώνονται οι ΔΟΥ για την είσπραξη οφειλών                                             
TPIΠΛO έργο θα αναλάβουν να επιτελέσουν οι ελεγκτικές και νομικές εταιρίες που θα επιλεγούν από το Yπουργείο Οικονομικών ως τεχνικοί σύμβουλοι των ΔΟΥ για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η οριστικοποίηση του έργου που θα αναλάβουν είναι ζήτημα ημερών μετά και την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο όπως θα προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του Yπουργείου Οικονομίας, το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προτίθεται να στελεχώσει τις εφορίες με ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και δικηγόρους προκειμένου να εισπράξει εφέτος το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Οι λογιστές πέρα από τον ρόλο των τεχνικών συμβούλων για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, θα αναλάβουν ακόμη να επικαιροποιήσουν και το παρωχημένο αρχείο των περίπου 600.000 οφειλετών του Δημοσίου. Ακόμη, θα αναλάβουν τον εντοπισμό της περιουσιακής κατάστασης ενός εκάστου και την παρακολούθηση των διαδικασιών είσπραξης των οφειλών και να επεμβαίνουν όταν διαπιστώνουν καθυστερήσεις. Με βάση τις σχετικές πληροφορίες, οι ελεγκτικές και νομικές εταιρίες που θα επιλεγούν θα αναλάβουν:

Πρώτον, να συλλέξουν στοιχεία για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Θα επικαιροποιήσουν το αρχείο των οφειλετών προσδιορίζοντας την πραγματική διεύθυνση του καθενός, ενώ με τον εντοπισμό των οφειλετών θα είναι δυνατή η επικοινωνία των εφοριών μαζί τους και η ειδοποίησή τους για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Δεύτερον, να συγκεντρώσουν στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των οφειλετών. Θα αναλάβουν δηλαδή να εντοπίσουν και να καταγράψουν τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, το ύψος των καταθέσεων, τις τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια καθώς και τα εισοδήματα που αποκτούν. Πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών θα μπορούν να λαμβάνουν από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο καταγράφονται τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 καθώς και από τις τράπεζες. Θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση ακόμη και στα αρχεία του Tειρεσία, προκειμένου να γνωρίζουν εάν οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν χρέη ή άλλου είδους εκκρεμότητες με το τραπεζικό σύστημα.

Τρίτον, να προετοιμάσουν και να παρακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη στιγμή που ο υπάλληλος της εφορίας θα ειδοποιήσει τον οφειλέτη για το ύψος της οφειλής του μέχρι τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Διασταυρώνοντας όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που θα συγκεντρώνουν για τα περιουσιακά στοιχεία κάθε οφειλέτη θα μπορούν να σχηματίζουν μια πλήρη εικόνα για την οικονομική του επιφάνεια. Στη συνέχεια θα ενημερώνουν τις αρμόδιες ΔΟΥ, παρέχοντάς τους πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία, προκειμένου τα δικαστικά τμήματα αυτών να προχωρούν στη συνέχεια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης