Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντιμετώπιση του κορωναϊού: Το φόρουμ του ΟΟΣΑ προτείνει δράσεις που πρέπει να αναλάβουν οι φορολογικές διοικήσεις για τη στήριξη των φορολογουμένων

1 Απρίλιος 2020
Αντιμετώπιση του κορωναϊού: Το φόρουμ του ΟΟΣΑ προτείνει δράσεις που πρέπει να αναλάβουν οι φορολογικές διοικήσεις για τη στήριξη των φορολογουμένων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση των παγκόσμιων επιπτώσεων του COVID-19 στους μεμονωμένους φορολογούμενους, τις επιχειρήσεις και την ευρύτερη οικονομία, το Φόρουμ του ΟΟΣΑ για τη φορολογική διοίκηση δημοσίευσε σήμερα ένα συνολικό έγγραφο αναφοράς με δράσεις που οι διοικήσεις μπορούν να λάβουν αυτήν την περίοδο για να υποστηρίξουν τους φορολογούμενους.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των αναγκών των ταμειακών ροών, δυσκολίες στην τήρηση των προθεσμιών υποβολής εκθέσεων και πληρωμών και πρωτοβουλίες επικοινωνίας.

Η πρόθεση αυτού του εγγράφου, το οποίο θα ενημερώνεται σε τακτική βάση, είναι να βοηθήσει τις δημόσιες αρχές να εξετάσουν και να αναπτύξουν τα εσωτερικά τους μέτρα.

"Ο πρωταρχικός στόχος του Φόρουμ του ΟΟΣΑ για τη φορολογική διοίκηση είναι να συνεργαστεί με την παγκόσμια ιδιότητά του για την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων σε σημαντικά ζητήματα φορολογικής διοίκησης", δήλωσε ο Pascal Saint-Amans, Διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του ΟΟΣΑ. "Η μεγαλύτερη προτεραιότητα της ΣΕΣ σε αυτή την κρίσιμη εποχή είναι η συμμετοχή των φορολογικών διοικήσεων στην εξέταση του τρόπου μείωσης των συνεπειών του COVID-19 σε μεμονωμένους φορολογούμενους, επιχειρήσεις και την ευρύτερη οικονομία".

Το έγγραφο του ΟΟΣΑ με τις δράσεις


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης