Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αρση φορολογικού απορρήτου για οφειλέτες

19 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Αρση φορολογικού απορρήτου για οφειλέτες

Την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν να οργανώσουν το μηχανισμό είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών θα αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στα φορολογικά στοιχεία και σε κάθε πληροφορία που αφορά στα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων με οφειλές (ληξιπρόθεσμες ή μη) προς το Δημόσιο.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντ. Μπέζας υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία για να βελτιωθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και απέδωσε τη σκοπιμότητα στην ανάγκη να μην εγερθούν αμφισβητήσεις σε περίπτωση που θα χορηγηθούν φορολογικά στοιχεία σε τρίτους στους οποίους το Δημόσιο αναθέτει συγκεκριμένες μελέτες για να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος.

Ανατροπή
Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου καθιερώνεται η ανατροπή της περαίωσης εφόσον δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα τα ποσά φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που έχουν βεβαιωθεί. Το μέτρο, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπέζας, αφορά κυρίως τους μεγάλους οφειλέτες, όπως ορισμένες εταιρείες οι οποίες συνήθως πληρώνουν την αρχική δόση, οπότε κλείνει ο φάκελος των υποχρεώσεών τους, και στη συνέχεια παύουν να πληρώνουν τις δόσεις που τους αναλογούν.

«Στις περιπτώσεις αυτές, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα ξανανοίγουν το φάκελο της υπόθεσης», εξήγησε ο υφυπουργός, σπεύδοντας να επαναλάβει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη περαίωση, την οποία απέδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης των εσόδων.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης