Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων και φορτηγά αυτοκίνητα

  • Ελέγχους σε πρατήρια και φορτηγά αυτοκίνητα, με έμφαση στα πετρελαιοειδή πραγματοποίησαν σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της.
Ελέγχους σε πρατήρια και φορτηγά αυτοκίνητα, με έμφαση στα πετρελαιοειδή πραγματοποίησαν σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 245 έλεγχοι, εκ των οποίων 98 σε πρατήρια καυσίμων και 147 έλεγχοι διακίνησης, κατά τους οποίους έγινε και έλεγχος καυσίμων των φορτηγών για την πιθανότητα χρήσης πετρελαίου θέρμανσης ως κίνησης. Διαπιστώθηκαν 32 παραβάτες, με παραβάσεις φορολογικού και τελωνειακού χαρακτήρα, για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταλογισμού. Από τα δείγματα καυσίμου που ελήφθησαν, 22 εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς ορισμένα συστατικά τους υπερέβαιναν τα προβλεπόμενα όρια.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων χρησιμοποιήθηκαν οι αυτοκινούμενες μονάδες ΚΕΔΑΚ, οι οποίες φέρουν μηχανήματα ανάλυσης πετρελαίου και φορητοί αναλυτές ανίχνευσης νοθευμένου καυσίμου.

Οι έλεγχοι των πρατηρίων και των μεταφορικών μέσων θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, αποτελώντας προτεραιότητα για την ΥπΕΕ, η οποία θα εξετάσει και τα αποθέματα των πρατηρίων σε πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο πρόγραμμα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης