Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΘ - Αίτημα διορθώσεων

ΕΦΕΕΘ - Αίτημα διορθώσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΠΡΟΣ Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

           Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Σ. Α. Γεωργιάδη
           Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων Ι. Βρούτση
           Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου
           Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλή
 
Θεσσαλονίκη 26/3/2020
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για πληθώρα προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις αποφάσεις που έχετε λάβει ως προς τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία τους με απόφαση της κυβέρνησης καθώς και των επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά.
 
Υπάρχει πληθώρα επιχειρήσεων τις οποίες η κυβέρνηση με εντολή της έχει αναστείλει προσωρινά την λειτουργία της, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ιδιωτικές σχολές, ωδεία και γενικώς εκπαιδευτικά ιδρύματα, κουρεία, κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, επισιτιστικά καταστήματα κ.α. τα οποία έχουν ως κύριο ΚΑΔ τέτοιο που να μην τους επιτρέπει να δηλώσουν την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους. Ακόμα υπάρχουν ΚΑΔ που ανήκουν σε αυτούς που πλήττονται  οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί οι τετραψήφιοι και δεν συμπεριλαμβάνονται οι εξαψήφιοι και οι οκταψήφιοι, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις σας. Με αυτό τον τρόπο έχετε εξαναγκάσει τις επιχειρήσεις αυτές να αναστείλουν την λειτουργία τους χωρίς όμως να τους το αναγνωρίζετε και να τους παρέχεται τα μέτρα ελάφρυνσης για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Ταυτόχρονα δημιουργείτε πρόβλημα στις σχέσεις των επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους καθώς αυτόματα οι επιχειρήσεις εξαιρούνται από την μη υποχρέωση καταβολής μισθοδοσίας και οι εργαζόμενοι από την παροχή του επιδόματος  των οκτακοσίων ευρώ.
 
Έχουμε εντοπίσει πως πηγή του λάθους αυτών των ενεργειών είναι η εσφαλμένη σας απόφαση να αναφέρεστε και να αποφασίζεται προς ένταξη των επιχειρήσεων μέσω των κύριων ΚΑΔ αυτών και όχι του συνόλου των δηλωμένων ΚΑΔ από μία επιχείρηση, κύριων και δευτερευόντων.
 
Σας ζητούμε να προβείτε σε άμεση διόρθωση αυτού του σφάλματος και την ενημέρωση του συστήματος Π.Σ. Εργάνη, ώστε να μπορέσουμε άμεσα και μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες που έχετε ορίσει να δηλώσουμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργίας τους.
 
Επιπροσθέτως δίδεται η δυνατότητα στους εργαζομένους που τους έχει ανασταλεί η σύμβαση για οποιοδήποτε λόγο να καταβάλουν μειωμένο ενοίκιο για την κύρια κατοικία τους, στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία τους να καταβάλουν μειωμένο ενοίκιο για την επιχείρηση τους ενώ αντίστοιχα δεν υπάρχει η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά.
 
Μέσα από την πολυφωνία των αποφάσεων σας και των ανακοινώσεων σας έχετε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο των λογιστών φοροτεχνικών που αυτήν την ώρα καλούμαστε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
 
Σας παρακαλούμε θερμά προς διόρθωση όλων των παραπάνω σε σύντομο χρόνο και στην άμεση έκδοση των αποφάσεων αυτών. Επίσης την ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της Υ/Δ Αναστολής στο Π.Σ. Εργάνη. Και τέλος παράταση των υποχρεώσεων που λήγουν στις 31/03/2020.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης