Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι άδειες άνευ αποδοχών και η λύση για να λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι άδειες άνευ αποδοχών και η λύση για να λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι άδειες άνευ αποδοχών και η λύση για να λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι άδειες άνευ αποδοχών και η λύση για να λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Σε πολλές επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της χορήγησης από τους εργοδότες, άδειας άνευ αποδοχών σε εργαζόμενούς τους, κατόπιν «συμφωνίας». Το ίδιο συνέβη και σε επιχειρήσεις που επλήγησαν βάσει Κ.Α.Δ. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι οφθαλμοφανές πως τέτοιου είδους συμφωνίες έγιναν υπό πίεση και όπως αντιλαμβανόμαστε οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ουσιαστικά, αυτού του είδους οι συμφωνίες που έγιναν υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ως ισχυρές από νομικής απόψεως. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω εργαζόμενοι βρισκόμενοι σε άδεια άνευ αποδοχών δεν μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση τους.

Ο κόμβος έχει ήδη γνωστοποιήσει το θέμα στις αρμόδιες αρχές και ευελπιστούμε να επιλυθεί άμεσα το μείζον αυτό ζήτημα. Κατά την άποψή μας αυτές οι «συμφωνίες» για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών δεν πρέπει να θεωρούνται ως ισχυρές και ουσιαστικά πρέπει να αρθούν, ώστε οι συμβάσεις των εργαζομένων που έλαβαν τις άδειες άνευ αποδοχών να τεθούν σε καθεστώς αναστολής από τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή που πλήττονται και συνεχίζουν την λειτουργία τους. Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η ομάδα του κόμβου συγκεντρώνει μεθοδικά τα εκατοντάδες ερωτήματα των συναδέλφων που στέλνονται καθημερινά, τα ομαδοποιεί και τα προωθεί αρμοδίως ώστε να λύνονται τα θέματα που ταλανίζουν όλους τους συναδέλφους, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και τάσεις αυτοπροβολής. Υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα που έχουν ανακύψει γύρω από την ΕΡΓΑΝΗ και όχι μόνο, ωστόσο θέλουμε να τονίσουμε πως για κάθε ένα από αυτά που επιλύονται θα ενημερώνεστε μέσω της κεντρικής σελίδας.

Ο κόμβος στηρίζει τις προσπάθειες όλων, συναδέλφων, εργαζομένων, υπηρεσιακών παραγόντων, κ.α. γιατί σε δύσκολες στιγμές πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερο αλώβητοι από τούτη τη συγκυρία.

Καλή δύναμη σε όλους.
Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης