Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Μίχαλος: Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών δείχνει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας

16 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • H κακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και την αναγκη αύξησης της χρηματοδότησης των επιχειρησεων για να καλύψουν τις αναγκες τους σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας
Κ. Μίχαλος: Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών δείχνει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας              

 H κακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και την αναγκη αύξησης της χρηματοδότησης των επιχειρησεων για να καλύψουν τις αναγκες τους σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ενώ σημείωσε ότι ''η οικονομική κρίση δε θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη - το αντίθετο μάλιστα - στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας''.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σχετικά με την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, δήλωσε:

    «Η κατακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει για μια ακόμη φορά το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Η μοναδική διέξοδος για την επίλυση του προβλήματος, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

    Το Ε.Β.Ε.Α. επανειλημμένα έχει θέσει το ζήτημα για τη λήψη μέτρων που θα διευκολύνουν τις τράπεζες να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά με ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες».

    Επίσης, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δήλωσε:

    «Η οικονομική κρίση δε θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη - το αντίθετο μάλιστα - στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Ε.Β.Ε.Α. για μία ακόμη φορά ζητά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των κλειστών αγορών, με άμεση προτεραιότητα στον τομέα των μεταφορών, η απελευθέρωση του οποίου θα επιφέρει και κατακόρυφη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων αλλά και αύξηση της απασχόλησης».
 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης