Αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα θα πρέπει να κόβουν από 01-07-09 όλα τα επισιτιστικά καταστήματα

Οικονομικές Ειδήσεις

15 Ιούνιος 2009
Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με Απόφαση του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπάρ κλπ) Taxheaven.gr


Αθήνα 15-06-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με Απόφαση του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπάρ κλπ) υποχρεούνται από 1.7.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, ενώ παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος.

Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό τη παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

Ο Υφυπουργός κ. Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια συνεχής προσπάθεια. Με τη σημερινή Απόφαση να εκδίδονται οι αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και όχι εναλλακτικά στο τέλος όλων των παραγγελιών, γίνεται ένα ακόμη βήμα. Όμως, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χρειάζεται και η βοήθεια των καταναλωτών.

Η απαίτηση για έκδοση νόμιμης απόδειξης σε κάθε στάδιο του σερβιρίσματος, είναι σημαντική. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι η φοροδιαφυγή στερεί από τη Πολιτεία, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, πόρους για κοινωνικές παρεμβάσεις και ενισχύσεις όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».