Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ.Γεωργιάδης : Οι ΚΑΔ που έχουμε ανακοινώσει, είπαμε από την αρχή ότι θα έχουν μια δυναμικότητα και θα προστίθενται και καινούργιες κατηγορίες. Αύριο θα έχουμε επιπλέον ανακοινώσεις

23 Μάρτιου 2020 Σχόλια
Γ.Γεωργιάδης :  Οι ΚΑΔ που έχουμε ανακοινώσει, είπαμε από την αρχή ότι θα έχουν μια δυναμικότητα και θα προστίθενται και καινούργιες κατηγορίες. Αύριο θα έχουμε επιπλέον ανακοινώσεις
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά


Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τον  δημοσιογράφο, κ. Δημήτρη Οικονόμου, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας
 
◾«Το μείζον είναι να μη διαδοθεί ο ιός και χάσουμε πολλούς συμπολίτες μας. Όλα τα άλλα ξαναφτιάχνονται, αυτό δεν ξαναφτιάχνεται. Έχουμε μπροστά μας μέρες μάχης, πειθαρχίας, αυτοπεριορισμού, θα «ξεβολευτούμε» λίγο, θα μάθουμε να δουλεύουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, θα χάσουμε και χρήματα. Όλα αυτά όμως θα τα ξεχάσουμε όταν κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη. Για να την κερδίσουμε οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες».

◾«Αυτή η κρίση, όσον αφορά την οικονομία, δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων. Έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου. Στα 100 μέτρα πας, τα δίνεις όλα και κάνεις ρεκόρ. Στον μαραθώνιο, αν τα δώσεις όλα από την αρχή, στα 10 χιλιόμετρα έχεις εγκαταλείψει. Τερματίζει αυτός που έχει κάνει οικονομία δυνάμεων. Αν είχαμε ένα φαινόμενο που σε δέκα ημέρες θα τελείωνε, θα σας έλεγα να τα δώσουμε όλα από τώρα. Αυτό όμως βλέπουμε ότι μπορεί να κρατήσει έναν, δύο ή και τρεις μήνες».

◾«Οι ΚΑΔ που έχουμε ανακοινώσει, είπαμε από την αρχή ότι θα έχουν μια δυναμικότητα και θα προστίθενται και καινούργιες κατηγορίες. Αύριο θα έχουμε επιπλέον ανακοινώσεις αλλά και κάθε φορά που χρειάζεται».

◾«Δεν πρόκειται κάποιος να έχει ποινές αυτή την περίοδο αν χάσει μία δόση. Δεν είμαστε τρελοί. Είναι βέβαιον ότι στο μέλλον θα προβλεφθεί τρόπος για να διορθωθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο».
 
◾«Θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση στον πατριωτισμό όσων μας ακούν. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ότι αυτά τα χρήματα δεν θα τους λείψουν, πρέπει να το κάνουν. Το κράτος δεν έχει κάπου κρυμμένα μαγικά χρήματα. Το κράτος εισπράττει και πληρώνει. Εάν πάμε σε μία γενικευμένη παύση πληρωμών, τα έσοδα του κράτους θα είναι μηδέν. Αν τα έσοδα είναι μηδέν και τα έξοδα αυξημένα λόγω κορονοϊού, τότε αντιλαμβάνεστε ότι ο μαραθώνιος που σας έλεγα πριν θα μας πηγαίνει περισσότερο στο να αποχωρήσουμε παρά στο να τερματίσουμε. Θα είναι κρίμα να κερδίσουμε τη μάχη της υγείας αλλά να χάσουμε τη μάχη της οικονομίας».
 
◾«Πρέπει να διατηρήσουμε την ευστάθεια και των επιχειρήσεων και του κράτους. Όταν τελειώσει αυτή η κρίση πρέπει να έχει το κράτος δυνάμεις να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ στην οικονομία, ώστε να πάρουν πάλι μπρος αυτές οι επιχειρήσεις, Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια άσκηση και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα».
 
◾«Εχθές κάναμε τους πρώτους ελέγχους και βάλαμε τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Από σήμερα τα συνεργεία είναι στους δρόμους. Θα ανακοινώσω τα πρόστιμα και θα εξαντλήσω την αυστηρότητά μου».

◾«Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που δεν έχω επαφή με την αγορά για τα αντισηπτικά. Χθες, δεν υπήρχαν γιατί τα σουπερμάρκετ είχαν παραλάβει αντισηπτικά Παρασκευή βράδυ και δεν έκαναν καινούργια παραλαβή Σάββατο βράδυ. Σήμερα και αύριο θα γίνονται παραδόσεις αντισηπτικών. Δώσαμε με επείγουσες διαδικασίες την άδεια και σε επιπλέον βιομηχανίες, που παρήγαγαν μέχρι σήμερα καλλυντικά, για την παραγωγή αντισηπτικών».


Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: www.youtube.com/watch?v=0Dp0q_i1-pY



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης