Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κορωνοϊός – «ΚΑΔ» : Μολυσμένοι και Μη (Μια μικρή διδακτική Ιστορία).

Κορωνοϊός – «ΚΑΔ» : Μολυσμένοι και Μη (Μια μικρή διδακτική Ιστορία).
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Κορωνοϊός – «ΚΑΔ» : Μολυσμένοι και Μη (Μια μικρή διδακτική Ιστορία).


Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

Σε συνέχεια των προηγούμενων άρθρων μου : α) Κορωνοϊός - The Day After  και β) Κορωνοϊός - «Το Νεκρό Σημείο» και το «Κοινωνικό Συμβόλαιο», προσπαθώ να αναμοχλεύσω και άλλες «οικονομικές σκέψεις», θα πρόσθετα ( εγωιστικά ) και «ορθολογικές».

ΚΑΔ : «Μολυσμένοι» και « Μη Μολυσμένοι»


Ο Κ.Α.Δ (Κωδικός αριθμός δραστηριότητας), είναι ένας Κωδικός αριθμός με τον οποίο δηλώνουμε  την Οικονομική Δραστηριότητα της κάθε επιχείρησης ( πολλές φορές επιλέγουμε τον σωστό ΚΑΔ και άλλες όχι ( κυρίως εκ παραδρομής ή αβλεψίας, βάζουμε άλλον συναφή ) )

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από αυτούς της απόφασης  Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού (1) εντάσσονται σε σημαντικά μέτρα στήριξης, ενώ οι άλλες όχι .

Για χάριν συντομίας ας ονομάσουμε τους ΚΑΔ, που εντάσσονται, ως «Μολυσμένους» ( δηλαδή αυτούς, που έχουν προσβληθεί από «οικονομικά» μικρόβια και άρα χρειάζονται, οικονομική στήριξη ) και τους ΚΑΔ, που δεν εντάσσονται, ως «Μη Μολυσμένους» ΚΑΔ

Μια σύντομη διδακτική ιστορία

Ήταν ένας «Μη Μολυσμένος» ΚΑΔ, ο οποίος όμως είχε πάρει μια μεταχρονολογημένη επιταγή ή έστω περίμενε να εισπράξει από πωλήσεις ή παροχή υπηρεσιών, που είχε κάνει σε ένα «Μολυσμένο» ΚΑΔ.

Όταν πήγε να εισπράξει την επιταγή ή την απαίτηση, δεν μπόρεσε γιατί ό «μολυσμένος » ΚΑΔ, του έδειξε την Κρατική λίστα ( 1)  ότι περιλαμβάνεται στους «μολυσμένους » ΚΑΔ.

Έπειτα ο  «Μη Μολυσμένος» ΚΑΔ, πήγε σε έναν άλλον «Μη Μολυσμένο» ΚΑΔ και ζήτησε να τον πληρώσει. Τότε αυτός του είπε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει γιατί δεν μπόρεσε να εισπράξει από έναν «Μολυσμένο» ΚΑΔ.

Στο τέλος  ο «Μη Μολυσμένος» ΚΑΔ, γύρισε πίσω και είπε στους εργαζόμενους, στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενοικίαζε  και στους προμηθευτές του, ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει, γιατί δεν τον πλήρωσαν ( και μάλλον δεν θα τον πληρώνουν )  οι άλλοι ΚΑΔ («Μολυσμένοι» και «Μολυσμένοι») .

Το κακό βέβαια ήταν ότι επειδή οι επιχειρήσεις αυτές και κυρίως οι εργαζόμενοί τους δεν είχαν αναγνωριστεί ( δεν ήταν δηλαδή στην λίστα (1) ) από το Κράτος ως «Μολυσμένοι», δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε κανένα μέτρο κρατικής προστασίας ….
Είναι ακριβώς όπως στον «Κορωνοιό», η επαφή του ενός ΚΑΔ,  με άλλον «Μολυσμένο» ΚΑΔ , μεταδίδει την «Οικονομική Ασθένεια».

Να προστατεύσουμε όλους τους ΚΑΔ ( ή έστω να χρησιμοποιήσουμε άλλα ρεαλιστικά «τεστ διάγνωσης» ), γιατί όλοι ( ή σχεδόν όλοι ) είναι «μολυσμένοι» …Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης