Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παπαθανασίου: Τον Ιούνιο τα μέτρα για συρρίκνωση του ελλείμματος

10 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «περί το μέσον του επόμενου χρόνου, η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ευρώπη».
Παπαθανασίου: Τον Ιούνιο τα μέτρα για συρρίκνωση του ελλείμματος

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «περί το μέσον του επόμενου χρόνου, η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ευρώπη».

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει εντός του Ιουνίου τα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως είναι αναγκαία για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας στο 3,7% του ΑΕΠ εντός του τρέχοντος έτους, τόνισε σήμερα, Τρίτη, από το Λουξεμβούργο, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τις επόμενες εβδομάδες και αφού υπάρξει συνολική εκτίμηση των τάσεων της οικονομικής ανάπτυξης των κρατικών εσόδων και του πληθωρισμού, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις που κρίνονται αναγκαίες».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η επαγρύπνηση για την πορεία των δημοσίων οικονομικών θα συνεχισθεί και το 2010, με στόχο τη συρρίκνωση του ελλείμματος στο 3%, μέσω διαρθρωτικών κυρίως μέτρων», ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων, περί το μέσον του επόμενου χρόνου, η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ευρώπη».

Ο Γιάννης Παπαθανασίου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι «ενόψει της επιστροφής της ευρωπαϊκής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς όλες λίγο - πολύ οι χώρες στρέφουν το βλέμμα τους στην «επόμενη μέρα», δηλαδή στην κάλυψη των κρατικών ελλειμμάτων που συνεπεία της κρίσης δημιουργήθηκαν.

Σημείωσε ότι «το εύρος των ελλειμμάτων στην Ευρώπη είναι μεγάλο και όπως δήλωσε στο Συμβούλιο ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ως το τέλος του χρόνου θα έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της κοινοτικής επιτήρησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος οι 12 από τις 16 χώρες της ευρωζώνης».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα, ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπογράμμισε ότι «οι κρατικές εκταμιεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν κινήθηκαν στα επίπεδα άλλων κρατών της ΕΕ και το βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ώστε να εξέλθει με ταχείς ρυθμούς από την κρίση».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η συνεπεία, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τη δημοσιονομική εξυγίανση έχει εκτιμηθεί στις Βρυξέλλες, αλλά και ανεξαρτήτως αυτού η κυβέρνηση θα κινηθεί στην ίδια ρότα, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας».

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης