Ποια προγράμματα χρηματοδότησης «τρέχουν»

Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

8 Ιούνιος 2009
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ή προαναγγείλει προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013). Taxheaven.gr

Ποια προγράμματα χρηματοδότησης «τρέχουν»

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ή προαναγγείλει προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013).

***Εως το τέλος Ιουνίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τη δράση «γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης (μέσω του ΕΟΜΜΕΧ). Αφορούν σε υπό σύσταση επιχειρήσεις που θα γίνουν από όσους, σήμερα, είναι μισθωτοί, άνεργοι ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (δεν πρέπει να έχουν συμμετοχή σε εταιρεία).

***Το υπουργείο Ανάπτυξης προανήγγειλε και άλλα τρία προγράμματα στήριξης μεταποιητικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε λειτουργία για μετεγκατάσταση σε ΒΙΠΕ, και για ανακύκλωση. Πρόκειται για τα προγράμματα «Πράσινες υποδομές 2009», «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Μετεγκατάσταση 2009» (οι προτάσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται από τις 20 Ιουλίου).

***Το μεγαλύτερο πρόγραμμα, αξίας 1,05 δισ. ευρώ, ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες (μέσω 26 εμπορικών τραπεζών) και θα χρηματοδοτεί εταιρείες κάθε σχεδόν κλάδου που λειτουργούν επί 2 έτη για έργα αξίας έως 300.000 ευρώ.

***Τις επόμενες ημέρες οριστικοποιείται και σχέδιο επιχορήγησης με 250 εκατ. ευρώ λογιστών, ιατρών, δικηγόρων και μηχανικών για να αγοράσουν σύγχρονα μηχανήματα αναγκαία για το γραφείο τους. Η επιδότηση υπολογίζεται έως τα 20.000 ευρώ.

Πηγή Ελευθεροτυπία