Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ - Αίτημα λήψης μέτρων λόγω του κορωνοϊού

ΕΦΕΕΑ - Αίτημα λήψης μέτρων λόγω του κορωνοϊού
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 104 34, ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483, 
http://www.efeea.gr
e-mail: [email protected]

Δελτίο τύπου

Θέμα: Αίτημα λήψης μέτρων λόγω του κορωνοϊού


Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ  σε έκτακτη σύσκεψη κρίνοντας το επείγον της κατάστασης θεωρεί ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η στιγμή για τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει και στον Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, ειδικά και μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε συνάδελφο Λογιστή – Φοροτεχνικό.

Τα δημοσιονομικά μέτρα που εξαγγέλλονται καθημερινά, έχουν ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της καθημερινότητας με αντίστοιχο αντίκτυπο  στον επαγγελματικό τομέα.

Εν όψει λοιπόν των ανωτέρω και της ρευστής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, και με γνώμονα όχι μόνο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των φορολογικών – ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά πάνω από όλα την διαφύλαξη της υγείας των Λογιστών-Φοροτεχνικών και των υπαλλήλων τους, που υλοποιούν τις παραπάνω εργασίες,  αποφάσισε και προτείνει τα κάτωθι.

1. Μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών όλων των υποχρεώσεων αυτών που ήδη λήγουν ή θα λήξουν όχι ανά κλάδο και ανά περιοχή αλλά καθολικά, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, μετά την λήξη των μέτρων και όπως αυτό αναφέρεται στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου

2. Πάγωμα των δανειακών και λοιπών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες

3. Πάγωμα πλειστηριασμών

4. Αναστολή παροχής διακοπής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεφωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει τις αρμόδιες εταιρείες (δημόσιες και ιδιωτικές να απόσχουν από κάθε ενέργεια διακοπής και να προβούν σε επανασυνδέσεις όπου αυτές έχουν υπάρξει.

5. Άμεσα μέτρα στήριξης ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων

6. Εφαρμογή του νόμου 3844/2010 που επιτρέπει κρατική ενίσχυση σε προβληματικές επιχειρήσεις.

7. Κεφάλαιο κίνησης μέσω άτοκων δόσεων για την αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων σε επιχειρήσεις που πλήττονται με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

8. Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας μας. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ και όλες οι κλειστές δομές υγείας. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

9. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό

10. Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

11. Να ληφθούν μέτρα πάταξης της αισχροκέρδειας 

12. Να τεθούν οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας

Επιπλέον, με την κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και πρόκειται να ανακοινωθούν, κρίνουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια για την γρήγορη αντιμετώπιση αυτού του θλιβερού γεγονότος για την πατρίδα μας αλλά και για όλο τον κόσμο   

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. βρισκόμενο σε συνεχή επαφή με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και τις άλλες Ενώσεις – Μέλη σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις από τον κορωνοϊό και επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέα αιτήματα όπως αυτά απαιτηθούν από τις περιστάσεις.


το Δ.Σ. της  Ε.Φ.Ε.Ε.Α

ο Πρόεδρος   
Δημήτρης Τσαμόπουλος

η Γενική Γραμματέας
Ιωάννα Μπινιάκου

ο Αντιπρόεδρος   
Νικόλαος Κούβαρης

η Ταμίας
Αθανασία Ζέρβα

τα μέλη   
Χρήστος Καούρας
Παύλος Αποστόλου
Αναστασία Αναστασίου   
Παναγ. Λεωνιδόπουλος
Απόστολος Ντάλλας



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης