Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο

  • EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%).
Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο                                             


EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%). Στο Λονδίνο, η τιμή του αργού πετρελαίου brent έφθασε έως τα 69,91 δολάρια και υποχώρησε στα 68,86 δολάρια (0,10%). Υπενθυμίζεται ότι στόχος του OPEC είναι η τιμή του βαρελιού να διαμορφωθεί στα 75 δολάρια, στόχος ο οποίος αποδεικνύεται ρεαλιστικός.

 

Μέσα σε 32 ημέρες, το βαρέλι πετρελαίου έχει ανατιμηθεί κατά 19 δολάρια, δηλαδή κατά +36%, ενώ τα αποθέματά του δεν έχουν μειωθεί αισθητά. Εκτός από τις οικονομικές προσδοκίες εξαρτάται και από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 12% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος και η ισοτιμία τους από 1,28 δολ. στα μέσα Απριλίου έχει ανέλθει πάνω από το 1,40 δολ.

Στην ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού συμβάλλει και η επιστροφή των κερδοσκόπων στην πετρελαϊκή αγορά. Η παρουσία τους διακρίνεται και από τις ρευστοποιήσεις που ακολουθούν κάθε ανοδικό τίναγμα της τιμής του μαύρου χρυσού με στόχο τη συγκέντρωση των κερδών τους.

Πηγή: Express.gr 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης