Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο

  • EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%).
Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο                                             


EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%). Στο Λονδίνο, η τιμή του αργού πετρελαίου brent έφθασε έως τα 69,91 δολάρια και υποχώρησε στα 68,86 δολάρια (0,10%). Υπενθυμίζεται ότι στόχος του OPEC είναι η τιμή του βαρελιού να διαμορφωθεί στα 75 δολάρια, στόχος ο οποίος αποδεικνύεται ρεαλιστικός.

 

Μέσα σε 32 ημέρες, το βαρέλι πετρελαίου έχει ανατιμηθεί κατά 19 δολάρια, δηλαδή κατά +36%, ενώ τα αποθέματά του δεν έχουν μειωθεί αισθητά. Εκτός από τις οικονομικές προσδοκίες εξαρτάται και από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 12% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος και η ισοτιμία τους από 1,28 δολ. στα μέσα Απριλίου έχει ανέλθει πάνω από το 1,40 δολ.

Στην ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού συμβάλλει και η επιστροφή των κερδοσκόπων στην πετρελαϊκή αγορά. Η παρουσία τους διακρίνεται και από τις ρευστοποιήσεις που ακολουθούν κάθε ανοδικό τίναγμα της τιμής του μαύρου χρυσού με στόχο τη συγκέντρωση των κερδών τους.

Πηγή: Express.gr 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης