Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αμετάβλητα τα επιτόκια σε Ευρωζώνη – Αγγλία

  • Χωρίς μεταβολή, όπως εξάλλου αναμενόταν, στο ιστορικό χαμηλό του 1% άφησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης αμετάβλητα, στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας. Από τα μέσα του 2010 αναμένει ανάκαμψη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ.
Αμετάβλητα τα επιτόκια σε Ευρωζώνη – Αγγλία

Χωρίς μεταβολή, όπως εξάλλου αναμενόταν, στο ιστορικό χαμηλό του 1% άφησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης αμετάβλητα, στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας. Από τα μέσα του 2010 αναμένει ανάκαμψη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Σημειώνεται ότι οι 48 από τις συνολικά 49 τράπεζες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν την απόφαση της ΕΚΤ, ενώ η πλειονότητα αυτών υποστηρίζει ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρωζώνη από τα μέσα του 2010 προέβλεψε ο κ. Τρισέ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή συνεδρίαση της νομισματικής αρχής. Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας τους ΕΚΤ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων και επεσήμανε ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας θα μετριαστεί. Ανακοίνωσε επίσης ότι το προσωπικό της ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό το 2009 σε 0,1% - 0,5% έναντι 0,1% - 0,7% προηγουμένως.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων, ύψους 60 δισ. ευρώ, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η ΕΚΤ σχεδιάζει να εφαρμόσει πλήρως της αγορές μέχρι τον Ιούνιο του 2010, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τρισέ επανέλαβε τα περί «ανεξαρτησίας» της ΕΚΤ, στον απόηχο δηλώσεων της Άγγελα Μέρκελ, αυτή την εβδομάδα, η οποία κατηγόρησε την τράπεζα ότι υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις, αγοράζοντας καλυμμένα ομόλογα.

Παράλληλα, αμετάβλητα στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία παράλληλα συνεχίζει τις αγορές ομολόγων αξίας 125 δισ. στερλίνων.

Πηγή Τα Νέα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης