Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ βάσει του νέου νόμου, πως θα γίνει η επιλογή ανώτερης κατηγορίας

Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ βάσει του νέου νόμου, πως θα γίνει η επιλογή ανώτερης κατηγορίας

Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ βάσει του νέου νόμου, πως θα γίνει η επιλογή ανώτερης κατηγορίας

26 Φεβρουάριος 2020
Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ βάσει του νέου νόμου, πως θα γίνει η επιλογή ανώτερης κατηγορίας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός


Όπως είναι ήδη γνωστό, η αποπληρωμή των εισφορών του μηνός Ιανουαρίου 2020 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα γίνει τελικά έως τις 20 Μαρτίου 2020. Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εν λόγω ασφαλισμένους θα υπολογιστούν σύμφωνα με την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία. Ωστόσο, από την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νόμου στη Βουλή, δηλαδή από την Παρασκευή, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα του Ε.Φ.Κ.Α. στην οποία θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του κόμβου, οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να ενταχθούν σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για το έτος 2020 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό περιθώριο περίπου δύο εβδομάδων (σ.σ. ίσως και λιγότερο, γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο ακριβώς θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα) ώστε να επιλέξουν την κατηγορία που θέλουν και στη συνέχεια να οριστικοποιήσουν τη βούλησή τους.

Στη συνέχεια, εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α ώστε να αναρτηθούν εγκαίρως τα σχετικά ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Ιανουαρίου 2020, που όπως τονίσαμε πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Μαρτίου 2020. Ο Ε.Φ.Κ.Α. θα έχει δηλαδή στη διάθεσή του ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να «τρέξει» τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αναρτηθούν όλα τα ειδοποιητήρια των εισφορών του μηνός Ιανουαρίου 2020, τα οποία όπως σημειώσαμε θα έχουν είτε την κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία ή τις ανώτερες που έχουν επιλεχθεί από τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Σε κάθε περίπτωση και για τυχόν εξελίξεις επί του θέματος θα ενημερώνεστε μέσω του κόμβου. 

Σημείωση: Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας που συντάχθηκε το παρόν άρθρο, κοινοποιήθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το υπ. Εργασίας που επιβεβαίωσε όσα αναφέρθηκαν.

Σχετικά με τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον συνεργάτη του κόμβου κ. Δημήτρη Μπούρλο μας ενημέρωσε ότι, οι εν λόγω ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να καταβληθούν και οι διαδικασίες που αφορούν στις όποιες αλλαγές στο ΕΤΕΑΕΠ  με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο του 2020. 
 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης