Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε δημόσια διαβούλευση σύντομα και ψήφιση μέσα στο Μάρτιο το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ

Σε δημόσια διαβούλευση σύντομα και ψήφιση μέσα στο Μάρτιο το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Παράλειψη κύκλου Μαρτίου 2020 για την υποβολή νέων αιτήσεων για λήψη Άδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ


Την τροποποίηση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ ώστε να παραλειφθεί ο επικείμενος κύκλος Μαρτίου 2020 για υποβολή νέων αιτήσεων για λήψη Άδειας Παραγωγής έχει δρομολογήσει  το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Ο λόγος που το ΥΠΕΝ προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι ότι -ως γνωστόν- επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.
 
Το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο προγραμματίζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών και να ψηφιστεί τον Μάρτιο. Ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, μεταξύ άλλων με την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Η Βεβαίωση αυτή θα προκύπτει από μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία σε σχέση με την ισχύουσα, κατά την οποία θα ελαχιστοποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.


20 Φεβρουαρίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αυτά τα δεδομένα, το ΥΠΕΝ  αποφάσισε την παράλειψη του κύκλου Μαρτίου 2020 για την υποβολή νέων αιτήσεων που θα υποβάλλονταν με το ισχύον (παλιό) θεσμικό πλαίσιο που τελεί υπό αναθεώρηση. Τον Ιούνιο του 2020, σε σύντομο δηλαδή χρονικό διάστημα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το νέο πλαίσιο.
 
Το ΥΠΕΝ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, απέστειλε σχετική επιστολή προς τη ΡΑΕ, η οποία γνωμοδότησε για την τροποποίηση, με Υπουργική Απόφαση του αρμοδίου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ προκειμένου να παραλειφθεί ο κύκλος του Μαρτίου 2020.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης