Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγώνας δρόμου για να γεμίσουν τα ταμεία

  • Σημειώματα περαίωσης θα λάβουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές 180.000 ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να καταβάλουν 850 εκατ. ευρώ για να κλείσουν ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 - 2006.
Αγώνας δρόμου για να γεμίσουν τα ταμεία

Στα 2 δισ. ευρώ η υστέρηση εσόδων

Ερχονται 180.000 σημειώματα περαίωσης

Σημειώματα περαίωσης θα λάβουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές 180.000 ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να καταβάλουν 850 εκατ. ευρώ για να κλείσουν ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 - 2006. Η περαίωση είναι ένα από τα βασικά μέτρα με τα οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι θα κλείσει τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων του προϋπολογισμού η οποία στο 4μηνο ανέρχεται ήδη σε 2 δισ. ευρώ. Από την περαίωση και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό έσοδα 2,5 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί φόροι συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ από τις δύο ρυθμίσεις και έχουν εισέλθει στον κρατικό κορβανά έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Εάν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες είναι συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα βάλει στα ταμεία ποσό ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ από την εφορία θα κληθούν να περάσουν 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν λάθη στο έντυπο Ε9, ώστε να επιβληθεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Πηγή Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης