Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα προγράμματα εργασίας που έρχονται μέσα στο 2020

14 Φεβρουάριου 2020 Σχόλια
Τα προγράμματα εργασίας που έρχονται μέσα στο 2020
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Κ. Μητσοτάκης: «Το Υπουργείο Εργασίας θα τα ανακοινώσει σε πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση σύντομα»


Για τα προγράμματα εργασίας και κατάρτισης μίλησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σημερινή (σ.σ. 14/02/2020) συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

«....................Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δύο λόγια για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που επίσης συστρατεύονται στην εθνική αναγέννηση, αποκτώντας μια νέα κατεύθυνση. Οι δράσεις αυτές δεν πρέπει να αφορούν βολέματα κομματικών φίλων, ούτε να ενεργοποιούνται ευκαιριακά. Αντιθέτως, πρέπει να στρέφονται στην απόκτηση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων, πρωτίστως ψηφιακών, ώστε εκείνοι που θα παρακολουθούν τα σχετικά προγράμματα, Δήμων ή φορέων, να αποκτούν πρόσθετες δεξιότητες και αυξημένη δυνατότητα την επόμενη μέρα να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.
Έτσι, 111.000 άνεργοι συμπολίτες μας ξεκινούν από φέτος να εκπαιδεύονται, να καταρτίζονται, να εξειδικεύονται ώστε να αποκτούν σταθερά εφόδια για την επόμενη φάση της ζωής τους. Αναφέρω μερικά παραδείγματα μόνο από τα προγράμματα τα οποία πολύ σύντομα το Υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει σε πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση. 52.000 νέοι μέχρι 29 ετών εισέρχονται σε προγράμματα κατάρτισης, σε τομείς δυναμικούς, όπως η ψηφιακή, η «πράσινη οικονομία», η αγροδιατροφή και ο τουρισμός. 36.500 άντρες και γυναίκες θα απασχοληθούν σε κοινωφελείς υπηρεσίες Δήμων και φορέων του Δημοσίου. 3.000 άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξειδικευτούν σε διάφορα πεδία. 22.000 μακροχρόνια άνεργοι θα απορροφηθούν σε δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας. 5.000 γυναίκες θα γνωριστούν με τις πρακτικές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Και 2.500 πρώην κρατούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν στην κοινωνία μέσω της εργασίας. Σε αυτούς προσθέστε και 32.500 συμπολίτες μας που θα παρακολουθήσουν τα νέα στοχευμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ με έμφαση κυρίως στην Περιφέρεια. Θα είναι ύψους συνολικά 225 εκατομμυρίων ευρώ κι ενεργοποιούνται τις επόμενες μέρες. Πολιτικές απασχόλησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα πρόχειρο βάλσαμο σε μία ανοιχτή πληγή. Πρέπει να γίνουν, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, ένα μόνιμο μέσο αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας.....................
»





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης