Αποτελέσματα live αναζήτησης

Και τον Μάιο με αρνητικό πρόσημο τα έσοδα από ΦΠΑ

28 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σήμα για περιστολή των δαπανών του Δημοσίου με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου όπου επισημαίνεται ότι βασικός στόχος παραμένει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το 2010. Επίσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δαπάνες που αφορούν τις μετακινήσεις και τις πρόσθετες αμοιβές
Και τον Μάιο με αρνητικό πρόσημο τα έσοδα από ΦΠΑ

Σήμα για περιστολή των δαπανών του Δημοσίου με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου όπου επισημαίνεται ότι βασικός στόχος παραμένει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το 2010. Επίσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δαπάνες που αφορούν τις μετακινήσεις και τις πρόσθετες αμοιβές

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και τον Μάιο τα έσοδα του προϋπολογισμού με τη «μαύρη τρύπα» να υπερβαίνει πλέον τα 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του Προγράμματος Σταθερότητας και το οικονομικό επιτελείο να προγραμματίζει φορο-ελεγκτική επιδρομή σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων και επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα που εμφανίζουν οι εισπράξεις του Δημοσίου εξακολουθεί να είναι εφιαλτική. Τα έσοδα του ΦΠΑ για ακόμη έναν μήνα κινούνται με αρνητικό πρόσημο, γεγονός που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την έξαρση της φοροδιαφυγής αλλά και το «πάγωμα» των συναλλαγών στην αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πολύ χαμηλά κινούνται και τα έσοδα από τις εφορίες παρά την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από τις ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ. Η μειωμένη κερδοφορία πάνω από 40% που είχαν το 2008 οι εταιρείες, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσιευμένοι ισολογισμοί, έχουν αντίκτυπο στις δημόσιες εισπράξεις.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης