Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με θετικό πρόσημο τελικά η μεταβολή του Γενικού Δείκτη. «Έπιασε» τις 920 μονάδες

14 Φεβρουάριος 2020


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Με θετική μεταβολή για τον Γενικό Δείκτη έκλεισε η συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου στο Χ.Α μετά από μία υποτονική έναρξη και με αρχική εμφάνιση πωλητών. Προς το τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές σε συγκεκριμένα blue chips (ΟΤΕ, Coca Cola, Jumbo) έφεραν τον Γενικό Δείκτη σε ανοδική κίνηση με αποτέλεσμα να κλείσει τελικά στις 920,24 μονάδες με άνοδο 0,29%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,71 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 45 έκλεισαν ανοδικά και οι 61 πτωτικά.

Ο δείκτης FTSE Large Cap έκλεισε ανοδικά κατά 0,63% στις 2.316,17 μονάδες ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap διαμορφώθηκε στις 1.279,85 μονάδες με υποχώρηση (-0,62%).

Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη ανοδική κίνηση εμφάνισαν οι κλάδοι Τροφίμων-Ποτών (2,64%) λόγω της Coca Cola, Προσωπικών-Οικιακών Υπηρεσιών (2,38%), Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) με 1,09%. Στον αντίποδα οι Τράπεζες επέστρεψαν πάλι σε διορθωτική κίνηση (-1,5%) επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε περίοδο έντονης μεταβλητότητας και αυξημένων διακυμάνσεων. Ο κλάδος των Πρώτων Υλών υποχώρησε κατά (-1,69%), ο κλάδος Τεχνολογίας κατά (-1,43%) και οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες κατά (-1,33%). Από πλευράς αξίας συναλλαγών (τζίρου) ξεχώρισαν οι κινήσεις σε OTE, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ.

Οι θετικές εξελίξεις για τα ελληνικά ομόλογα που αναφέραμε χθες (υποχώρηση απόδοσης κάτω από το 1%) αποτελούν ένα καλό δείκτη για την πορεία της οικονομίας της χώρας αν και περιέχουν αρκετά στοιχεία κερδοσκοπίας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικές αποδόσεις, εάν δεν υπάρξει κάτι έκτακτο και αρνητικό, θα συγκλίνουν με τις αποδόσεις των άλλων κρατών της περιφέρειας της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
 
Οι διεθνείς αγορές φαίνονται εγκλωβισμένες μέσα στη δίνη των απωλειών του κορωνοϊού και κυρίως προβληματίζοντας από τις επιπτώσεις που θα επιφέρει αυτός στην οικονομία της Κίνας αλλά και στην παγκόσμια ανάπτυξη. Ήδη υπάρχουν αρκετοί κλάδοι όπως π.χ. ο τουρισμός, οι μεταφορές, η κινητή τηλεφωνία κ.ά που βιώνουν άμεσα αυτές τις συνέπειες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης