Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Πράσινο επιχειρείν» από τον υπουργό Ανάπτυξης

  • Προγράμματα συνολικού ύψους 136 εκατομμυρίων ευρών για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι σηματοδοτούν τη βούληση του υπουργείου για ανάπτυξη σε συνδυασμό με προστασία του περιβάλλοντος.
 «Πράσινο επιχειρείν» από τον υπουργό Ανάπτυξης
Κίνητρα με σκοπό τη μεταφορά επιχειρήσεων υψηλής όχλησης ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

Προγράμματα συνολικού ύψους 136 εκατομμυρίων ευρών για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι σηματοδοτούν τη βούληση του υπουργείου για ανάπτυξη σε συνδυασμό με προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Πράσινες υποδομές 2009», «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Μετεγκατάσταση 2009» για τα οποία οι προτάσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται από τις 20 Ιουλίου ως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης θα γίνει από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου. Τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων έχουν ως εξής:

Πράσινες υποδομές: στοχεύει σε ενίσχυση / δημιουργία επιχειρήσεων στους τομείς διαχείρισης, αξιοποίησης αποβλήτων, ανάκτησης υλικών, ανακύκλωσης και απορρύπανσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. Ευρώ, από τα οποία η δημόσια δαπάνη 30 εκατ., ο προϋπολογισμός ανά έργο από 300.000 ως 3 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό χρηματοδότησης 30 - 60 %.

Πράσινη επιχείρηση: επιδοτεί δράσεις για διαχείριση, ανακύκλωδη, διάθεση αποβλήτων, παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και διαδικασιών, ανάκτηση / εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων, ενσωμάτωση προτύπων. Ο προϋπολογισμός είναι 60 εκατ. (δημόσια δαπάνη 30 εκατ.), ο προϋπολογισμός ανά έργο 30.000 ως 200.000 ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης 50 - 60 %.

Μετεγκατάσταση: ενισχύει τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε οργανωμένες επιχειρηματικές περιοχές (ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις, κλπ. Ο προϋπολογισμός είναι 16 εκατ. από τα οποία η δημόσια δαπάνη 8 εκατ., ο προϋπολογισμός ανά έργο 30.000 - 300.000 ευρώ και τα ποσοστά χρηματοδότησης 50 - 60 %.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις αναφορικά με τη δεύτερη φάση του προγράμματος εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) και την κριτική της αντιπολίτευσης ο κ.,Χατζηδάκης δήλωσε πως ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κ.Μ.Χρυσοχοίδης είχε προβλέψει ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος θα εντάσσονταν 600 -700 επιχειρήσεις αλλά τελικά χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 27.000. «Δεν διδάχθηκαν τίποτα, για τη δεύτερη φάση προέβλεψαν πάλι ανάλογες «καταστροφές» αλλά οι εγκρίσεις ήδη πλησιάζουν τις 5.000. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», κατέληξε ο υπουργός.

www.kathimerini.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης