Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών έδωσε ώθησε στο Χ.Α.

Η ανοδική αντίδραση των ξένων αγορών σε συνδυασμό με την αναβάθμιση από την JP Morgan των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στις 917 μονάδες με άνοδο 1,55%

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών έδωσε ώθησε στο Χ.Α.

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών έδωσε ώθησε στο Χ.Α.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Η ανοδική αντίδραση των ξένων αγορών σε συνδυασμό με την αναβάθμιση από την JP Morgan των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για την άνοδο του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 910 μονάδες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και το κλείσιμο του στις 917 μονάδες με άνοδο 1,55%. Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης κράτησε τις 900 μονάδες που φαίνονταν ως μία αδύναμη στήριξη εάν συνέχιζε η προηγούμενη πλαγιοκαθοδική κίνηση ενώ αυξημένη στα 76 εκατ. ευρώ ήταν και η αξία συναλλαγών. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 76 έκλεισαν ανοδικά και οι 35 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE αυξήθηκε κατά και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE).
 
Η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών αποδίδεται και στις υπεραξίες που γράφουν από την εκτίναξη των κρατικών ομολόγων αλλά και από την επιλεξιμότητα των εταιρικών τους ‘καλυμμένων’ ομολόγων για την πιθανή συμμετοχή στο επόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης αυξήθηκε κατά 3,66% και από τους υπόλοιπους κλάδους ξεχώρισε η άνοδος των χρηματοοικονομικών (4,61%), των βιομηχανικών με 2,52%. Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι Εμπορίου (-2,97%) και υγείας (-0,27%)

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βρίσκεται αποτιμημένη σε λογικά επίπεδα (fair value) εάν δούμε τις τιμές των μετοχών και τα εκτιμώμενα αποτελέσματα χρήσης (2019) των εισηγμένων. Λόγω των διάφορων εγχώριων δομικών προβλημάτων, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει καρπωθεί την άνοδο που είχαν οι μεγάλες ξένες αγορές των οποίων οι δείκτες κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η χθεσινή ανοδική αντίδραση των τραπεζών και ο αυξημένος όγκος συναλλαγών επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη στην τροχιά προς τις 920 μονάδες και μπορεί να δημιουργήσει νέα υψηλά 5ετίας στην περίπτωση που ξεπεράσει τις 930 μονάδες στις επόμενες συνεδριάσεις. Η αντιμετώπιση των παρενεργειών από τον κορωνοϊό στην οικονομία της Κίνας αποτελεί το κλειδί για μεγαλύτερη άνοδο, σε συνδυασμό με την βελτίωση της εικόνας των τραπεζών και των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης