Αποτελέσματα live αναζήτησης

"Οχι" από ΕΒΕΑ σε αύξηση της φορολογίας

27 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Η αύξηση των εσόδων, δε θα πρέπει να συνεπάγεται την αυτόματη αύξηση της φορολογίας, που για τις επιχειρήσεις σημαίνει μείωση της ανταγωνιστικότητας και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Απαιτείται ένα νέο, πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ενισχύσει τη φορολογική συνείδηση, θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή και θα φροντίσει για την έγκαιρη είσπραξη των φόρων - θέτοντας τον...
"Οχι" από ΕΒΕΑ σε αύξηση της φορολογίας

Η αύξηση των εσόδων, δε θα πρέπει να συνεπάγεται την αυτόματη αύξηση της φορολογίας, που για τις επιχειρήσεις σημαίνει μείωση της ανταγωνιστικότητας και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Απαιτείται ένα νέο, πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ενισχύσει τη φορολογική συνείδηση, θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή και θα φροντίσει για την έγκαιρη είσπραξη των φόρων - θέτοντας τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε διαρκή επιτήρηση και καταγράφοντας και διασταυρώνοντας ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οικονομικών συναλλαγών" σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος στη γενική συνέλευση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου αναφερόμενος στις δράσεις που αναλαμβάνονται στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Για τη χώρα μας, η έξοδος από την κρίση, αλλά και η επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί σοβαρές, συγκροτημένες και μακροπρόθεσμες πολιτικές, που θα τολμήσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, θα εισάγουν ένα νέο ανταγωνιστικό, αναπτυξιακό πρότυπο και θα στοχεύσουν στη σταδιακή, αλλά δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους και στη στήριξη και ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Μίχαλος καθώς, όπως εξήγησε: ‘’παρά το γεγονός ότι το εύρος και η έκταση των επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχουν ακόμα διαφανεί πλήρως στη χώρα μας, τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα και οι υστερήσεις της ελληνικής οικονομίας δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανάκαμψη και ‘’εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται, τα δημόσια έσοδα οφείλουν να περιοριστούν, και οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - όχι μόνο για τώρα, αλλά κυρίως για το μέλλον’’.

 Σε ότι αφορά στα μέτρα που πρέπει να δοθεί έμφαση αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εξυγίανση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για το οποίο , όπως τόνισε, ‘’δυστυχώς, οι μεγάλες τομές που χρειάζονταν δεν έγιναν, ώστε να έχουμε σε βάθος δεκαετιών μία βιώσιμη και ουσιαστική λύση’’.

Πηγή Ισοτιμία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης