Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - MyDexitΕπιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TaxheavenΚαλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα

Μπήκαμε αισίως στον δεύτερο μήνα του 2020 και όπως θα παρατηρήσατε ο Ιανουάριος κύλισε αρκετά ομαλά, χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων (Mydata). Όλες οι συναλλαγές «ανεβαίνουν» ομαλά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία του συστήματος. Υπάρχει συμφωνία σχεδόν στο 95% των βιβλίων των επιχειρήσεων με τα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια δίνουν και παίρνουν σε κάθε συναλλαγή και η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται στο τέλος του Φεβρουαρίου να μας έχει ήδη ενημερωμένη και προ-συμπληρωμένη την περιοδική δήλωση ΦΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο.  Επιπλέον τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή έχει αρχίσει να μειώνεται μετά και την επιτυχημένη εφαρμογή των (MyData), γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό οικονομικών  να ελπίζει ότι θα αυξηθούν τα σύντομα τα φορολογικά έσοδα και θα μπορέσουμε να μειώσουμε περαιτέρω τις φορολογικές επιβαρύνσεις. [Χ. Σταϊκούρας: «Τον Απρίλιο θα εξετάσουμε τη μείωση σε εισφορά αλληλεγγύης και ΕΝΦΙΑ»

Όλα τα παραπάνω βέβαια για την ώρα δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα, αλλά παραμένουν ευσεβείς πόθοι των διοικούντων. Υποτίθεται, επαναλαμβάνω "υποτίθεται",  ότι η πιλοτική, επαναλαμβάνω "πιλοτική"  εφαρμογή των διπλών βιβλίων (MyData εννοώ) θα εκκινούσε από 1.1.2020. Τελικά όχι μόνο δεν ξεκίνησε, αλλά δεν υπάρχει και καμία επίσημη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ.  Και όταν αναφέρω επίσημη εννοώ επίσημη, γιατί η ενημέρωση που γίνεται στις ημερίδες είναι άλλο πράγμα. Η πλατφόρμα έχει άπειρα προβλήματα σύμφωνα με το όσα συζητούν οι προγραμματιστές μεταξύ τους στο forum της ΑΑΔΕ, οδηγίες δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο ένα αρχαίο pdf κείμενο το οποίο παρουσιάζεται στις ημερίδες, οι μόνοι που έχουν δει το εσωτερικό περιβάλλον της πλατφόρμας και πως αποτυπώνονται μέσα τα δεδομένα είναι οι προγραμματιστές της ΑΑΔΕ και ίσως και ο καφετζής της ΓΓΠΣ και οι μέρες κυλούν, οι εβδομάδες το ίδιο και μάλλον θα κυλήσουν και κάποιοι μήνες μέχρι να δούμε το σύστημα να λειτουργεί "πιλοτικά".
 


Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και πλατφόρμες που ξέρουμε πότε εκκινούν. [Σε λειτουργία η εφαρμογή για τη δήλωση υποβολής χωριστών δηλώσεων - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις ]
Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου  θα μπορούν οι έγγαμοι φορολογούμενοι να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για χωριστές δηλώσεις.  
Υπενθυμίζω ότι η εφαρμογή θα μείνει ανοικτή και μετά την 28η Φεβρουαρίου για όσους τελέσουν γάμο μετά την ημερομηνία αυτή και θέλουν να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις.
Δεν ξέρω βέβαια γιατί επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία από την ΑΑΔΕ, αφού φέτος ως γνωστόν ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες. Μπορεί η 29η Φεβρουαρίου να συμπίπτει με Σάββατο, αλλά η δήλωση αυτή δεν είναι και ΦΠΑ για να υποβληθεί την τελευταία εργάσιμη του μήνα.


Μιας και μιλάμε όμως για πλατφόρμες
Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ακινήτων για τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ οι ιδιοκτήτες
Ο κος Θεοδωρικάκος στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ανήγγειλε ότι σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους για όλους τους Δήμους.


 


Την περασμένη εβδομάδα Ευρωπαϊκό συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για την συμφωνία αποχώρησης του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε. Το κείμενο της συμφωνίας : [ Συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας].
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί παρελθόν πλέον για την Ε.Ε. και ευτυχώς η συμφωνία προβλέπει μεταβατική περίοδο (έως 31.12.2020) για να οριστικοποιηθούν τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν οικονομικά, κοινωνικά κ.λπ θέματα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.και του Ηνωμένου βασιλείου.
Συνεπώς σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές και στο ΦΠΑ από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα το άρθρο 51 της Συμφωνίας προβλέπει:

Άρθρο 51

Φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ)

1.   Η οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου  εφαρμόζεται σε σχέση με εμπορεύματα που αποστέλλονται ή μεταφέρονται από το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου προς το έδαφος κράτους μέλους, και αντιστρόφως, υπό την προϋπόθεση ότι η αποστολή ή μεταφορά ξεκίνησε πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου και έληξε έπειτα από αυτήν.

2.   Η οδηγία 2006/112/ΕΚ συνεχίζει να εφαρμόζεται έως 5 έτη μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των υποκείμενων στον φόρο σε σχέση με συναλλαγές με διασυνοριακό στοιχείο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και κράτους μέλους οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου και σε σχέση με συναλλαγές που καλύπτονται από την παράγραφο 1.

3.   Κατά παρέκκλιση από την παράγραφο 2 και από το άρθρο 15 της οδηγίας 2008/9/ΕΚ του Συμβουλίου , οι αιτήσεις επιστροφής που αφορούν ΦΠΑ ο οποίος καταβλήθηκε σε κράτος μέλος από υποκείμενο στον φόρο εγκατεστημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή ΦΠΑ ο οποίος καταβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από υποκείμενο στον φόρο εγκατεστημένο σε κράτος μέλος, υποβάλλονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της εν λόγω οδηγίας το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2021.

Η μεταβατική περίοδος ορίζεται στο άρθρο 126 της συμφωνίας :

Άρθρο 126

Μεταβατική περίοδος

Προβλέπεται μεταβατική περίοδος ή περίοδος υλοποίησης, η ημερομηνία έναρξης της οποίας είναι η ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας συμφωνίας και η ημερομηνία λήξης της η 31η Δεκεμβρίου 2020.

 

 

Οικονομικός ταχυδρόμος 15-01-1928


Δημοσιεύθηκε η απόφαση που αφορά την νέα ρύθμιση οφειλών σε 24 ή 48 δόσεις. Να υπενθυμίσω ότι από 1.4.2020 θα υπάρχει πλέον μια μόνο ρύθμιση για τις οφειλές στην φορολογική διοίκηση (η ρύθμιση του ν. 4152/2013) καθώς με τον νόμο 4646/2019 το σχετικό άρθρο 43 του ν.4174/2013 καταργείται.

Να αναφέρω ορισμένα σημεία της απόφασης ( Α.1010/2020).

- Ο χρόνος έναρξης για την υπαγωγή στην ρύθμιση με τις νέες διατάξεις του ν.4646/2019 είναι η 26-2-2020

- Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε κάποια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις για την περίοδο από την 1.11.2019 μέχρι και την 26η.02.2020, δύνανται να υπαχθούν για το υπόλοιπο αυτών, στην νέα ρύθμιση (μετά φυσικά την 26η Φεβρουαρίου) .

- Η ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά, όπως άλλωστε ισχύει και με την υφιστάμενη ρύθμιση του ν.4152/2013, ωστόσο σε περιπτώσεις που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο ή άλλη Υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

- Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στις διατάξεις της νέας ρύθμισης οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1.11.2019 ήταν σε ισχύ.


Περισσότερες βέβαια λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο του νόμου 4152/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον νόμο 4646/2019 και συγκεκριμένα στην
υποπαράγραφο Α2 της παραγράφου Α του πρώτου άρθρου, παρά στην απόφαση Α.1010/2020 η οποία εκδόθηκε ουσιαστικά για να ορίσει τον χρόνο έναρξης της νέας ρύθμισης.


Να σημειώσω τέλος ότι οι 48 δόσεις δεν είναι για όλες τις οφειλές. Για τις τακτικές οφειλές (π.χ. από φόρο εισοδήματος ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.λπ) οι δόσεις δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 24. Οι 48 είναι για το φόρο κληρονομιάς τις οφειλές από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές οφειλές.

Στην ρύθμιση αυτή μπορούν φυσικά να ενταχθούν και οι  περίπου 75.000 φορολογούμενοι που εισέπραξαν αναδρομικά το έτος 2013 και ξέχασαν να τα δηλώσουν.
Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από αυτούς θα σπεύσουν να συμβάλλουν στην αύξηση των φορολογικών εσόδων ή  θα προτιμήσουν να περάσουν πρώτα από τα γραφεία της Δ.Ε.Δ. Οι λόγοι που θα τους οδηγήσουν εκεί είναι πολλοί.
: Ζητήματα νομιμότητας για τις δηλώσεις αναδρομικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.
Επίσης δεν γνωρίζω εάν η νέα διάταξη του ν.4646/2019 για την επέκταση της παραγραφής κατά 1 έτος (βλ. παρ. 2, άρθρου 36 του ΚΦΔ) παίξει και αυτή το ρόλο της μετά τις τυχόν προσφυγές των φορολογουμένων στην Δ.Ε.Δ.

 ⥢⥤

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε και η απόφαση Ε.2011/2020 , με την οποία η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ό,τι οι πωλητές/μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης που δεν διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, υποχρεούνται σε έκδοση των τιμολογίων τους με τη χρήση Φ.Η.Μ., για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα οριζόμενα στην Απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1208/2018.
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τι περισσότερο διευκρίνισε η εγκύκλιος αυτή από αυτά που αναφέρει η Ε.2056/2019.
Σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ ανά ΦΗΜ για κάθε ημέρα κατά την οποία δεν διαβιβάζονται τα παραστατικά στην ΑΑΔΕ,  δείτε το άρθρο Γ.Χριστόπουλου
:  Αμετάθετο το Υπουργείο για πρόστιμο 100 ευρώ ανά ΦΗΜ για κάθε ημέρα κατά την οποία δεν διαβιβάζονται τα παραστατικά

Διαβίβαση δεδομένων στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών βιβλίων θα έχουμε φυσικά και για τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών. Επειδή όμως την δυνατότητα αυτή δεν την έχουν όλες οι ταμειακές μηχανές, δείτε : Μέχρι 31/05 η απόσυρση ταμειακών μηχανών - Δείτε ποιοι ΦΗΜ πρέπει να αποσυρθούν.

 ⥢⥤

Όσοι δεν είδατε την εκπομπή του κόμβου "Μια ώρα επί της Ουσίας"  (η οποία είχε διάρκεια δύο ωρών) με θέματα : τις αλλαγές στην καφαλαιοποίηση των αφορολόγητων αποθεματικών μετά και τις αλλαγές του νόμου 4646/2019 και τις Ελεγχόμενες Αλλοδαπές Εταιρίες (άρθρο 66 του ΚΦΕ), μπορείτε να την δείτε μαγνητοπσκοπημένη εδω. Κρατήστε σημειώσεις και δώστε την δέουσα προσοχή καθώς τα θέματα αυτά θέλουν ιδιαίτερη και προσεκτική αντιμετώπιση.

 

 Αρθρογραφία κόμβου

Ο συμψηφισμός του λογαριασμού «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» με σωρευμένες ζημιές προς απόσβεση αυτών δεν υπάγεται σε φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου - ΣΟΛ ΑΕ
 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ειδικό καθεστώς αναστολής καταβολής ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νεόδμητων οικοδομών - Σχετικές διαδικασίες

 

 


Η πληροφορία της ημέρας:


Ο πληθυσμός της Ελλάδος το 1907

 
 S.O.S  - Επισημάνσεις
 

Η φορολόγηση της υπεραξίας κατά την πώληση ομολόγων

Παραγωγοί γάλακτος: Διαδικασίες ηλεκτρονικής ανάρτησης

Διαδοχική ασφάλιση στο νέο ασφαλιστικό

ΔΕΝ - Πενθήμερο: Απασχόληση με πλήρη και μερική απασχόληση. Διαλείπουσα και εκ περιτροπής απασχόληση

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνουν επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες

 

 ⥢⥤


■  Φορολογικές και λοιπές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν την εβδομάδα που πέρασε 


Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση του εντύπου Ε11

Μέχρι 29-02-2020

Η απόφαση : 2541/Δ1.853/2020 Παράταση της προθεσμίας υποβολής του εντύπου E11


 

Αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ στα Ακίνητα - Η απόφαση : Ε.2006/2020

Με την νέα απόφαση της ΑΑΔΕ δίνονται επιπλέον οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 39 του ν.4646/2019 σχετικά με την αναστολή ΦΠΑ στα ακίνητα.
Προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής του υποκειμένου πρέπει αυτός να συνυποβάλλει με την αίτησή του κατάσταση με τα «αδιάθετα» ακίνητα, δηλαδή τα ακίνητα που, έως το χρόνο της αίτησης αναστολής, δεν έχουν πωληθεί ή χρησιμοποιηθεί (ώστε να έχει προηγηθεί αυτοπαράδοσή τους κλπ.).
Η προθεσμία της αίτησης αναστολής είναι :
  • για άδειες εκδοθείσες μέχρι την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 4646/2019  έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτών, ήτοι έως και τις 12.6.2020
  • ενώ η προθεσμία της αίτησης αναστολής για άδειες που εκδίδονται από την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτών και εφεξής είναι έξι (6) μήνες από την έκδοση της εκάστοτε άδειας.

υπενθυμίζω ότι για την αναστολή ΦΠΑ έχουν εκδοθεί 2 ακόμη αποφάσεις:

-Α 1012/2020 Διαδικασία χορήγησης αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ στα ακίνητα, σύμφωνα με την παρ. 4α του άρθρου 6 του Κώδικα ΦΠΑ.
-Α 1013/2020 Καθορισμός διαδικασίας διακανονισμού έκπτωσης ΦΠΑ για ακίνητα που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ.
 

 

Έμμεσος προσδιορισμός φορολογητέας ύλης - Η απόφαση :  Α.1008/2020

Με την απόφαση αυτή καθορίζεται ο τρόπος εφαρμογής για τις ακόλουθες έμμεσες μεθόδους προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης των περιπτώσεων α’ και δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του ν. 4174/2013 :
  • την μέθοδο της αρχής των αναλογιών
  • την μέθοδος σχέσης της τιμής πώλησης προς το συνολικό όγκο κύκλου εργασιών

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των μεθόδων έμμεσου προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης της απόφασης πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς στην οικεία έκθεση ελέγχου.

Πρακτική εφαρμογή για το πως λειτουργούν οι νέες μέθοδοι τεχνικών ελέγχων, μπορείτε να δείτε στην σχετική επισήμανση του κόμβου εδώ . (Στην συγκεκριμένη γίνεται αναφορά στην μέθοδο της αρχής των αναλογιών)

 


 

Επισφαλείς απαιτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της πτώχευσης του πρακτορείου Thomas Cook - Η απόφαση : Ε.2007/2020

Με την απόφαση αυτή διευκρινίζεται ότι η Ε.2005/2020 εγκύκλιος εφαρμόζεται για τις επισφαλείς απαιτήσεις των ημεδαπών τουριστικών επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω της πτώχευσης της μητρικής εταιρίας «Thomas Cook», αλλά και των θυγατρικών αυτής .

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο και σε συνδυασμό με την ΠΟΛ.1170/2015,  οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να διαγράψουν τις απαιτήσεις που έχουν έναντι του πρακτορείου Thomas Cook για το φορολογικό έτος 2019 και να εκπέσουν τα σχετικά ποσά χωρίς να τηρήσουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ΚΦΕ (χωρίς δηλαδή προηγουμένως να έχουν κάνει πρόβλεψη για επισφαλείς απαιτήσεις) , αρκεί να μην έχουν αποζημιωθεί για τις απαιτήσεις αυτές με άλλον τρόπο.

Τα συνολικά μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα (σε φορολογικό επίπεδο) περιγράφει και η απάντηση του Υπ.Οικονομικών σε ερώτημα βουλευτή :   7941 ΕΞ 2020 Λήψη συγκεκριμένων φορολογικών μέτρων από το Υπ.Οικ. για τις επιπτώσεις της πτώχευσης Thomas Cook στις ελληνικές επιχειρήσεις

 


 

  Η νέα μέση τιμή (Σ.Μ.Τ.) λιανικής πώλησης των τσιγάρων του έτους 2020,στις περιπτώσεις που αποτελούν αντικείμενο λαθρεμπορίας ή διακινούνται υπό καθεστώς αναστολής και δεν έχει καθοριστεί η τιμή λιανικής πώλησης αυτών - Η απόφαση : Ε.2008/2020

 


 

Μερικές ακόμα

872189/2019 Ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173 Α΄)

ΔΕΑΦ Α 1177182 ΕΞ 2019 Επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 43Α του ΚΦΕ

 Ε.2009/2019 Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 4637/2019: «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις»

3284/59/2020 Τροποποίηση της με αριθ. οικ. 55932/1016/ 2-12-2016 (Β’ 3888) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει, περί ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 (Α΄205)

Α.1478/2019 Τροποποίηση της ΔΔΘΤΟΚ Γ 1175671 ΕΞ 2016/ 1-12-2016 (ΦΕΚ 3976/Β΄) απόφασης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Τροποποίηση του άρθρου 23 της αριθμ. Τ.1940/41/14.4.2003 ΑΥΟΟ (ΦΕΚ 516/Β΄) "Τελωνειακές διαδικασίες εφοδιασμού πλοίων, αεροσκαφών, διπλωματικών αποστολών και λοιπών προορισμών με τροφοεφόδια, καπνικά, καύσιμα κ.λπ."»

Α.1001/2019 Διαδικασία εφοδιασμού των δικαιούμενων προσώπων με ένσημες ταινίες φορολογίας βιομηχανοποιημένων καπνών

766 ΕΞ 2020 Διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την υλοποίηση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου

  

■  Διάλειμμα 

 

Η Google διαθέτει έναν τρόπο με τον οποίο ο βοηθός της (Google Assistant)  μπορεί να διαβάσει τις ειδήσεις στην περίπτωση που βαριέστε να διαβάζετε.

Πως ενεργοποιείς τη νέα λειτουργία; Είναι απλό: ανοίγεις το Google Assistant και πηγαίνεις στο Settings. Κάτω από το tab You θα βρεις την επιλογή News. Πατώντας την θα βρεις την επιλογή Change your playlist format. Πάτα πάνω στο Your News Update και είσαι έτοιμος. Για να ακούσεις τα νέα με την καινούρια μορφή, απλά πες «Hey Google, play me the news».

Βέβαια, όπως όλα τα πράγματα, για την ώρα η λειτουργία είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Αγγλικά. Η Google όμως έχει δηλώσει πως θα επεκτείνει τη λειτουργία αυτή και σε άλλες χώρες και γλώσσες, παγκοσμίως, μέσα στο 2020, επομένως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι λίγη υπομονή!

 
Google Assistant News briefing

 

 

 ⥢⥤

 

 

 Λοιπές ειδήσεις


 ΓΓΕ: Απόσυρση όρου για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων από τραπεζικό ίδρυμα

Α. Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε καμία διάθεση στο Υπουργείο Ανάπτυξης να ανοίξουμε ζήτημα Κυριακών»

Κ. Πιερρακάκης: «Η διαδικασία της δήλωσης γέννησης αρχίζει και τελειώνει μέσα στο μαιευτήριο»

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ ΙΟΤΑ και ΟΟΣΑ για πάταξη φοροδιαφυγής υπέγραψε ο Γ. Πιτσιλής

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα αποστολής ενημερωτικού μηνύματος για την επικείμενη απόσυρση μοντέλων ΦΗΜ

ΔΕΕ - Καθυστερήσεις πληρωμών: Η Ιταλία όφειλε να διασφαλίσει την τήρηση εκ μέρους των δημοσίων αρχών, στις εμπορικές συναλλαγές τους με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προθεσμιών πληρωμής οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις 30 ή τις 60 ημέρες


 ⥢⥤

 Αποφάσεις δικαστηρίων

Yπόθεση C-177/18 Συμφωνία-πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου που συνήφθη από τη CES, την UNICE και το CEEP - Ρήτρα 4 - Αρχή της απαγορεύσεως των διακρίσεων - Ρήτρα 5 - Μέτρα που αποσκοπούν στην αποτροπή της καταχρήσεως που μπορεί να προκύψει από τη χρησιμοποίηση διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου - Αποζημίωση σε περίπτωση λύσεως της σχέσεως εργασίας - Άρθρα 151 και 153 ΣΛΕΕ - Άρθρα 20 και 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυνατότητα εφαρμογής - Διαφορετική μεταχείριση ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του νομικού καθεστώτος που διέπει τη σχέση εργασίας ως δημόσιου ή ιδιωτικού, κατά το εθνικό δίκαιο

Υπόθεση C‑122/18 Απόφαση του Δικαστηρίου (τμήμα μείζονος συνθέσεως) της 28ης Ιανουαρίου 2020 «Παράβαση κράτους μέλους - Οδηγία 2011/7/ΕΕ - Καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές - Εμπορικές συναλλαγές στις οποίες ο οφειλέτης είναι δημόσια αρχή - Υποχρέωση των κρατών μελών να διασφαλίζουν ότι η προθεσμία πληρωμής που προβλέπεται για τις δημόσιες αρχές δεν υπερβαίνει τις 30 ή τις 60 ημέρες - Υποχρέωση αποτελέσματος»

Yπόθεση C-29/19 Κοινωνική ασφάλιση - Διακινούμενοι εργαζόμενοι - Κανονισμός (ΕΚ) 883/2004 - Παροχές ανεργίας - Υπολογισμός - Μη λήψη υπόψη του τελευταίου μισθού που εισπράχθηκε στο κράτος μέλος κατοικίας - Υπερβολικά βραχεία περίοδος αναφοράς - Μισθός που εισπράχθηκε μετά τη λύση της σχέσεως εργασίας - Πρόσωπο που είχε προηγουμένως ασκήσει μισθωτή δραστηριότητα στην Ελβετία

 

 ⥢⥤

 


Φορολογικές Υποχρεώσεις εβδομάδος

Αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις . Δείτε όμως : Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Φεβρουαρίου 2020


Καλή συνέχεια.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης