Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δύο «πακέτα» μέτρων για έσοδα 8,5 δισ. ευρώ

  • THN ενίσχυση των κρατικών ταμείων με έσοδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010, με δύο «πακέτα» φορολογικών μέτρων και ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα ανακοινώσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, θα επιδιώξει η κυβέρνηση.
Δύο «πακέτα» μέτρων για έσοδα 8,5 δισ. ευρώ        


THN ενίσχυση των κρατικών ταμείων με έσοδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2010, με δύο «πακέτα» φορολογικών μέτρων και ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα ανακοινώσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, θα επιδιώξει η κυβέρνηση.

 
Τις επόμενες ημέρες το Yπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει αυξήσεις στην έμμεση φορολογία (στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, στα τέλη της κινητής τηλεφωνίας και στα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα).

Σε δεύτερη φάση, το φθινόπωρο, το Yπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποφασίσει την αύξηση των συντελεστών αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων, των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

Εκτός από τα μέτρα αυτά, αναμένεται να προχωρήσει και στη νομιμοποίηση της κατοχής εκτάσεων του Δημοσίου από διάφορες κατηγορίες ιδιωτών, ενώ θα προωθήσει και την αναμενόμενη ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων με την επιβολή τέλους επί της αντικειμενικής αξίας.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης