Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - Το νέο ασφαλιστικό και οι τιμητές του διαδικτύου

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN

 

Ι. Πρόλογος

Καθημερινά το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα Μ.Μ.Ε. γεμίζουν με επικριτικά άρθρα, θέσεις και σχόλια που πλημμυρίζουν από εμπάθεια ή είναι απολύτως κακοπροαίρετα. Στις χαοτικές ατραπούς του διαδικτύου κρίνονται όλοι και ξετυλίγεται ένα ατέρμονο και συνάμα χυδαίο γαϊτανάκι δημοσιεύσεων. Κριτικάρουμε πρόσωπα που είτε γνωρίζουμε ή που μας είναι παντελώς άγνωστα κι έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για όλα. Μάλιστα, η δική μας άποψη είναι αυτή που πάντοτε θεωρούμε πως είναι και σωστή. Ξιφουλκούμε δημοσίως επικρίνοντας τον οποιοδήποτε για τις επιλογές του, τις θέσεις του, τα γραφόμενά του, τα λάθη ή τα πάθη του. Για οποιοδήποτε θέμα δεν εκφέρουμε απλά γνώμη, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη διαβαίνουμε τη νοητή γραμμή και γινόμαστε επικριτικοί βγάζοντας προς τα έξω ένα απύθμενο μένος προς τους συνανθρώπους μας. Ακόμη και στον μικρόκοσμό μας, ναι σε μας τους λογιστές αναφέρομαι, βλέπω με λύπη μου πως δεν λείπει αυτό το νοσηρό φαινόμενο της αβασάνιστης κριτικής των άλλων συναδέλφων, των επιθέσεων και του παραληρήματος μέσω αναρτήσεων. Αυτό που με λυπεί επίσης είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές, δυστυχώς όχι μόνο είναι ανεκτές στη διαδικτυακή ζούγκλα, αλλά πολλοί είναι κι αυτοί που επικροτούν όσους δημαγωγούν συκοφαντώντας άλλους συναδέλφους.

Μάθαμε να κρίνουμε τους πάντες εκτός φυσικά απ΄τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αυτοκριτική είναι επίπονη και γι΄αυτό επιλέγουμε το βατό δρόμο της δημόσιας κριτικής των άλλων. Εντοπίζουμε τα λάθη των διπλανών, των συναδέλφων, γνωστών μας ή αγνώστων, τις άτυχες στιγμές τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και τότε λειτουργούμε ως σύγχρονοι κήνσορες. Στεκόμαστε στις απόψεις τους με τις οποίες διαφωνούμε, ενίοτε τις απομονώνουμε κι εκεί ασκούμε δριμεία κριτική χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς. Δε μένουμε όμως σ΄αυτά, εξάγουμε και συμπεράσματα για ορισμένα θέματα ή γεγονότα δίχως να έχουμε ούτε ένα απτό αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών μας κονιορτοποιώντας κάθε προσπάθεια διαλόγου. Βαυκαλιζόμαστε όμως! Άλλο πράγμα η οξεία κριτική κι άλλο οι προσωπικές επιθέσεις που διαβάλουν ανθρώπινες υπολήψεις.

Όπου κι αν στρέψω το βλέμμα μου, σε κάθε γωνιά του διαδικτυακού λαβυρίνθου βλέπω να στήνονται διαδικτυακά λαϊκά δικαστήρια. Τα δάκτυλά μας ψυχρές σφαίρες, το πληκτρολόγιο σιδερένιο όπλο, το απασφαλίζουμε και πυροβολούμε αδιακρίτως με λέξεις, φράσεις και χαρακτηρισμούς αδιαφορώντας πλήρως για το αν όσα γράφουμε θα πληγώσουν, θα σπιλώσουν ή θα πικράνουν τους άλλους. Ικανοποιούμε στιγμιαία το «εγώ» μας, νιώθουμε –αν είναι δυνατόν– ευχαρίστηση επειδή βγάλαμε «χολή» για κάποιον άλλον μόνο και μόνο επειδή τη δεδομένη στιγμή δεν είναι του γούστου μας όσα λέει ή γράφει ή διότι η μουσική ή στίχοι του δεν ηχούν καλά στα αυτιά μας ή ακόμα επειδή έχει περισσότερα κιλά από μας. Αδιαφορούμε για τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ψυχισμό των άλλων και τις επιπτώσεις που ίσως επιφέρουν τα λόγια ή τα επικριτικά κείμενά μας στους ανθρώπους που στρέφουμε τα φαρμακερά βέλη μας. 

Αναρωτηθήκαμε ποτέ πως είναι όταν γίνεσαι δέκτης τέτοιων συμπεριφορών; Μπήκαμε ποτέ στη θέση αυτού τον οποίο με περισσή ευκολία κρίνουμε; Σκεφτήκαμε ποτέ πως είναι να κρίνεσαι απ΄όλους ή να είσαι στο μάτι το κυκλώνα και να βάλλεσαι πανταχόθεν; Αναλογιστήκαμε ποτέ ότι όλη αυτή η αρνητική ενέργεια που διαχέεται στο διαδίκτυο και όχι μόνον εκεί ενδεχομένως να επηρεάζει τη ζωή αυτών που εμείς κρίνουμε; Δεν είμαι οπαδός της φίμωσης, όμως το να καταθέτεις την γνώμη σου και να εκφράζεσαι κόσμια, καλοπροαίρετα  και με ευγενικό τρόπο απέχει παρασάγγας από τις επιθέσεις που γίνονται στο διαδίκτυο και τα πικρόχολα σχόλια που κάποιες φορές είναι και συκοφαντικά εκτός των άλλων.

Τελικά αποδεικνύεται ότι αντί να διορθώνουμε τα δικά μας λάθη κρίνουμε τα λάθη ή τις συμπεριφορές των άλλων, γιατί προφανώς αυτό είναι πολύ πιο εύκολο και ψυχικά ανέξοδο. Όμως η πραγματικά ανθρώπινη ή συναδελφική στάση δεν είναι αυτή. Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ωστόσο ο σεβασμός, η προσφορά και η αγάπη προς τους άλλους είναι αυτά που δίνουν νόημα στο σύντομο πέρασμά μας από τούτο τον κόσμο. Επιλέγουμε συχνά να αναλώνουμε τη ζωή μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις χάνοντας ταυτόχρονα το αληθινό νόημά της. Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω και πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αυτό που προέχει είναι να προσπαθούμε να κάνουμε τους γύρω μας ευτυχισμένους, χαρούμενους, να ζούμε αρμονικά και όχι να τους πικραίνουμε ωθώντας τους στη δυστυχία.

Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλοι ούτε να να αρέσουμε σε όλους (αν κατορθώσεις τελικά να είσαι αρεστός σε όλους αυτό σημαίνει πως έχεις απεμπολήσει την προσωπικότητά σου). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να λιθοβολούμε τους γύρω μας επειδή απλά δεν μας αρέσουν, να προσπαθούμε να τους μειώσουμε ή να τους επικρίνουμε επειδή απλά διαφωνούμε! Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας πρώτα απ΄ όλα έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να διορθώσουμε πρώτα τα δικά μας λάθη κι ας αφήσουμε τα λάθη των διπλανών μας. Την επόμενη φορά που θα 'μαστε έτοιμοι να κρίνουμε κάποιον ή κάποιους ας το σκεφτούμε καλύτερα... 

 

II.  Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε διαβούλευση

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση [Δείτε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2020]. Χρειάζεται να μελετήσουμε προσεκτικά τις διατάξεις που προτείνονται προκειμένου να εξάγουμε συμπεράσματα, να δούμε τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις. Το νέο ασφαλιστικό θα μας απασχολεί για καιρό οπότε θα χουμε το χρόνο να κάνουμε την ανάλυση των διατάξεων μετά την ψήφισή του. Η επιστημονική ομάδα και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του κόμβου θα σταθούν αρωγοί κι αυτή τη φορά στην αποκωδικοποίηση όλων των νέων διατάξεων.

Ημέρες ασφάλισης μελών Δ.Σ. Α.Ε.: Λύση στο πρόβλημα με το νέο ασφαλιστικό για χιλιάδες πολίτες

Γ. Βρούτσης: «Το 100% της σύνταξής τους θα λαμβάνουν οι αγρότες που θα συνεχίζουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους»

 

 

ΙΙΙ.  Θέματα Φ.Π.Α. κ.λπ.

Αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ στα ακίνητα - Όλες οι λεπτομέρειες για την χορήγηση της αναστολής

Οδηγός μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από την ΑΑΔΕ

Κατώφλια 2020

ΔΠΑ - Γέννηση προσωπικής και αλληλεγγύου ευθύνης προσώπων που είναι διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές ημεδαπών ανωνύμων εταιρειών για την πληρωμή ΦΠΑ

 

 

IV. Αρθρογραφία, μελέτες, επισημάνσεις, απόψεις, κ.α.

■ Καθεστώς απαλλαγής από το ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων - Λογιστική και φορολογική αντιμετώπισή τους [ του Φ. Τσιατούρα]

Διακανονισμοί εκπτώσεων Φ.Π.Α. (εμπορεύσιμων ή επενδυτικών) αγαθών [ του Φ. Τσιατούρα]

Αναγνώριση δαπάνης ενοικίων ανεξάρτητα αν έχουν εξοφληθεί  [ του Γ. Παπαδημητρίου ]

Διαρκής ανασκόπηση των σημαντικών θεμάτων του 2020 που πρέπει να γνωρίζετε

(Upd) Φορολογική αντιμετώπιση της μηνιαίας αποζημίωσης σε διανομείς (delivery)  [του υπογράφοντος ]

 

 

V. Εργατικά και ασφαλιστικά θέματα και νομολογία

 Ψηφιακό ωράριο εργασίας και ψηφιακή κάρτα εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ II

Αναστολή υποβολής ΑΠΔ λόγω εισφοροδιαφυγής - Η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ [ Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 1/2020 Αναστολή χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Φ.Κ.Α. για την υποβολή Α.Π.Δ. ]

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Αυτό το μέτρο μπορεί να επιβληθεί εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
α) Ο εργοδότης ασφαλίζει προσωπικό μέσω Α.Π.Δ. χωρίς να καταβάλει τις τρέχουσες μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές.
β) Δεν βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών ή προβαίνει επανειλημμένα σε ρυθμίσεις οφειλών και απώλεια αυτών αυξάνοντας το ποσό της οφειλής του.
γ) Η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ανάγεται σε έξι τουλάχιστον μισθολογικές περιόδους κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Αν όμως ο εργοδότης εντοπίζεται να χρησιμοποιεί μεθόδους που παρεμποδίζουν την ικανοποίηση του Ε.Φ.Κ.Α. από την περιουσία του οφειλέτη ή δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό των πραγματικών υπευθύνων, το μέτρο μπορεί να επιβληθεί και πριν την παρέλευση έξι μισθολογικών περιόδων χωρίς καταβολή εισφορών, προκειμένου να αποτραπεί βλάβη του φορέα. Οι μέθοδοι αυτοί εξειδικεύονται περαιτέρω από την ίδια τη διάταξη, με μια ενδεικτική απαρίθμηση των παρελκυστικών τακτικών, που όταν συνδυάζονται με τη μη καταβολή των εισφορών, επισύρουν την άμεση επιβολή του μέτρου. Τέτοιες μέθοδοι είναι:
· Η δημιουργία νέας επιχείρησης με την ίδια έδρα ή το ίδιο αντικείμενο εργασιών ή τον ίδιο διακριτικό τίτλο με την επιχείρηση που έχει δημιουργήσει οφειλές και την ασφάλιση σε αυτή του ίδιου προσωπικού ή μέρους αυτού.
· Η τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης προσώπων χωρίς περιουσία ή προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα ή πρώην εργαζομένων της επιχείρησης, ώστε να μην είναι δυνατή η ικανοποίηση του φορέα από την περιουσία του υπευθύνου.
· Η δημιουργία οφειλής από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης ή μεγάλη (απότομη) αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων σε μικρό χρονικό διάστημα, όταν αυτή δεν δικαιολογείται από το είδος ή τη δραστηριότητα της επιχείρησης (όπως πχ. σε εποχικές επιχειρήσεις).
· Η μη συμμόρφωση του οφειλέτη μετά από άρση προηγούμενης αναστολής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Φ.Κ.Α. για την υποβολή Α.Π.Δ. Στην περίπτωση αυτή, ως προηγούμενη αναστολή μπορεί να θεωρηθεί και αυτή που είχε επιβληθεί με την προϊσχύουσα διάταξη του άρθρου 17 του ν. 3846/2010, αφού η υπουργική απόφαση αναφέρεται γενικά σε άρση προηγούμενης αναστολής .

 

Εισφορές Δεκεμβρίου - Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια - Καταβολή μέχρι Παρασκευή, 31.01

Άρειος Πάγος 1037/2019 Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διαλυτική αίρεση. Η καταγγελία της συμβάσεως ένεκα σπουδαίου λόγου δεν επιφέρει την πλήρωση της αιρέσεως και την μετατροπή της συμβάσεως από ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Άρειος Πάγος 1063/2019 Ο χαρακτηρισμός της συμβάσεως μαθητείας ως γνησίας ή συμβάσεως εξηρτημένης εργασίας

Άρειος Πάγος 952/2019 Αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή της εργασίας ο εργαζόµενος έχει δικαίωµα να απαιτήσει την πραγματική απασχόλησή του, καθώς και το µισθό για το διάστηµα που δεν απασχολήθηκε. Δικαίωµα να απαιτήσει το µισθό έχει ο εργαζόµενος και στην περίπτωση που η αποδοχή της εργασίας είναι αδύνατη από λόγους που αφορούν στον εργοδότη και δεν οφείλονται σε ανώτερη βία. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ο εργαζόµενος δεν είναι υποχρεωµένος να παράσχει την εργασία σε άλλο χρόνο. Ο εργοδότης, όµως, έχει δικαίωµα να αφαιρέσει, από το µισθό καθετί που ο εργαζόµενος ωφελήθηκε από τη ματαίωση της εργασίας ή από την παροχή της αλλού

Άρειος Πάγος 1036/2019 Διάκριση μισθωτού ως εργάτη ή υπαλλήλου - Τεχνίτης βιβλιοδέτης - Η εκτέλεση ιδία ευθύνη τεχνικών εργασιών δεν προσδίδει αφ εαυτής την ιδιότητα του υπαλλήλου, εάν δεν προέχει και το πνευματικό στοιχείο

Άρειος Πάγος 942/2019 Απαιτητή καθίσταται η αποζημίωση, επί καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση, την ημέρα της καταγγελίας, οπότε η προθεσμία συμφώνως προς την διάταξη του άρθρου 241 ΑΚ αρχίζει την επομένη της καταγγελίας, ενώ, εάν η αποζημίωση καταβάλλεται τμηματικώς, η προθεσμία ως προς εκάστη δόση αρχίζει την επομένη της ημέρας, κατά την οποία εκάστη δόση καθίσταται απαιτητή

 

 

. Λοιπές ενδιαφέρουσες αποφάσεις, εγκύκλιοι, κ.α.

Διαθέσιμη η εφαρμογή υποβολής Ε9 2021

6084/2020 Μετάβαση στις νέες διατάξεις του ν.4635/19 περί ελέγχου νομιμότητας πράξεων και στοιχείων των ΑΕ  [ δείτε και Έλεγχος νομιμότητας ΑΕ από 31/01 από τις ΥΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων - Οδηγίες για τη μετάβαση ]

Ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση, ηλεκτρονική εξουσιοδότηση και ηλεκτρονική δήλωση ανεργίας ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που έρχονται μέσα στο 2020

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ νεανικής επιχειρηματικότητας ανέργων με έμφαση στις γυναίκες


VΙΙ. Θέματα αγροτών

Σε εφαρμογή τίθενται τα Σχέδια Βελτίωσης για τους αγρότες - ΥπΑΑΤ: «2 στους 3 οι ωφελημένοι»

Μητρώο Αγροτών και χορήγηση βεβαίωσης: Υποχρεωτική η υποβολή αντιγράφου της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

 

VΙΙΙ. Νομολογία, αποφάσεις Δ.Ε.Δ. - αποφάσεις Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

ΔΕΔ 3176/2019 Δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας

ΔΕΔ 2231/2019 Μη επιβολή προστίμου 100 ευρώ για αλλαγή ΚΑΔ - Μετάβαση σε ευρύτερη κατηγορία

ΔΕΔ 3238/2019 Η αποδοχή ή αποποίηση κληρονομιάς που οφείλεται σε πλάνη ή απειλή ή απάτη μπορεί να ακυρωθεί με τελεσίδικη απόφαση στα αρμόδια δικαστήρια

ΔΕΔ 3187/2019 Ποια είναι η διαδικασία για να επιστραφεί το τέλος επιτηδεύματος που έχει χρεωθεί στις συμπλοιοκτησίες

ΔΕΔ 2284/2019 Για τα αγαθά επένδυσης, το δικαίωμα έκπτωσης κρίνεται οριστικά κατά το χρόνο έναρξης χρησιμοποίησης των αγαθών αυτών

ΔΕΔ 3319/2019 Λογιστικές διαφορές - Δαπάνες προσθηκών και βελτιώσεων έναντι δαπανών συντήρησης και επισκευής

ΣτΕ 2691/2019 Η αρχή της αναδρομικής εφαρμογής της ηπιότερης φορολογικής διάταξης

 

ΙΧ. Το GDPR είναι εδώ, μην το λησμονούμε..

GDPR: Εκπροσώπηση των υπευθύνων επεξεργασίας ενώπιον της Αρχής

GDPR: Ημέρα προστασίας δεδομένων - Top 14 προστίμων

Νέο πρόστιμο GDPR ύψους 150.000 ευρώ σε εταιρεία για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε server

GDPR: Η διαδικασία διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών προς την ΑΑΔΕ περί άσκησης των δικαιωμάτων τους που απορρέουν από το Γενικό Κανονισμό

 

Χ. Λοιπές ειδήσεις

Ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ σχετικά με το θέμα των αναδρομικών 2013

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: «Όχι στην επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης»

Ο.ΔΕΑΦ 1009544 ΕΞ 2020 Οδηγίες αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 93 του ν.4605/2019

Συνήγορος: Επιστροφή δημοτικών τελών που αχρεωστήτως κατεβλήθησαν για ουδέποτε ηλεκτροδοτηθέντα ακίνητα

 

ΧΙ. Την Πέμπτη έχουμε webinar....

On line σεμινάριο: Οι σημαντικότερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος με τον 4646/2019

 

XII. Σχετικά με τη μετάβαση στο νέο μας site


Αγαπητοί συνάδελφοι, ομολογουμένως η μετάβαση από το παλιό site μας στο νέο δεν ήταν απλή γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ένα καινούργιο site με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς τεχνικών και λοιπών σχετικών ζητημάτων. Το εγχείρημα του άλματος προς τη νέα σελίδα ήταν πάρα πολύ δύσκολο οπότε γι αυτό υπήρχαν δυσλειτουργίες, τεχνικά προβλήματα και σφάλματα που στο μεγαλύτερο βαθμό έχουν ήδη διορθωθεί. Αναλογιστείτε πως ακόμη διορθώνονται κι άλλα με τη βοήθεια των τεχνικών και όλης της ομάδας του κόμβου σε συνδυασμό με την αμέριστη δική σας βοήθεια που εντοπίζετε ως χρήστες διάφορα θέματα που χρειάζονται διόρθωση. Συνεχίζοντας όμως, θέλω να επισημάνω πως το αν η νέα σελίδα είναι χειρότερη ή καλύτερη ή πιο χρηστική από την παλιά δεν μπορούμε να το προδιαγράψουμε από τώρα, ούτε είναι δόκιμο να εξάγουμε τόσο γρήγορα συμπεράσματα και να χαρακτηρίζουμε, χωρίς πρωτύτερα να έχουμε περιηγηθεί αρκετά στη σελίδα κάνοντας χρήση όλων των νέων δυνατοτήτων της. 

Στο παλιό site η πλειονότητα των συναδέλφων δεν έκανε πλήρη χρήση, ενώ συνάμα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας οι συνάδελφοι παρά τις δικές μας προσπάθειες δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν εύκολα γιατί χανόταν μέσα στον κυκεώνα της συνεχούς ενημέρωσης. Παράπονα υπήρχαν και τότε αφού μας τόνιζαν οι συνάδελφοι ότι το site είναι «μπουκωμένο» από πολύ υλικό που δεν μπορούσε να διαβαστεί, κ.λπ. 

Η μετάβαση στον νέο κόμβο δεν έγινε έτσι αυθαίρετα από μας, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη, αφού είχε προηγηθεί σχεδιασμός δύο τουλάχιστον χρόνων απ΄την πλευρά μας. Επίσης, είχαν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των χρηστών διαχρονικά ενώ χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία και τρόποι απεικόνισης που έχουν δοκιμαστεί διεθνώς ως προς την αμεσότητα και τη χρηστικότητά  τους.  Αντιλαμβάνομαι τους όποιους προβληματισμούς, όμως μην ξεχνάτε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η δύναμη της συνήθειας που δύσκολα κάμπτεται όταν μάλιστα έχει παγιωθεί στο πέρασμα των ετών. Όλοι μας το έχουμε ζήσει αυτό όταν καλούμαστε να κάνουμε χρήση ιστοσελίδων ή άλλων web υπηρεσιών που αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου και μας «ξεβολεύουν» αρχικά.

Η γνώμη μου είναι πως όσο κάνετε χρήση της νέας σελίδας θα αντιλαμβάνεστε τη χρηστικότητά της. Εμείς ως στόχο έχουμε να σας διευκολύνουμε και όχι να σας δυσκολεύουμε τη ζωή. Βέβαια, λάθη όλοι κάνουμε, αλλά όπως έχω ξαναγράψει, η τόλμη είναι που ενίοτε ανοίγει δρόμους και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για μας που πάντα θα την κυνηγούμε έστω κι αν κάπου στην πορεία έχουμε ανθρωπίνως σφάλει.

Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα τα τεχνικά θέματα που έχουν απομείνει ενώ θα τείνουμε ευήκοον ους στους προβληματισμούς και στις προτάσεις σας που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη και χρηστική την περιήγησή σας στον καινούργιο κόμβο μας. Ας μην κρίνετε όμως βιαστικά το όλο εγχείρημα και μην αρέσκεστε σε βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον νέο κόμβο διότι έτσι ισοπεδώνετε τις δικές μας προσπάθειες, σβήνοντας με μια μονοκονδυλιά όλα όσα με κόπο φτιάξαμε, που όπως ανέφερα πιο πάνω είχαν ως στόχο την εξέλιξη, τη βελτίωση και τη διευκόλυνση του δύσκολου έργου του λογιστή.

 

ΧΙΙΙ. Επίλογος

Ο επίλογος σήμερα μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Τότε που ο πραγματικός ήρωας της ταινίας ενσαρκώθηκε από τον Αλ Πατσίνο. Η μουσική ανήκει στον μεγάλο Μ. Θεοδωράκη κι αν προσθέσεις στον καμβά που δημιουργείται τους στίχους του Μ. Αναγνωστάκη, ο πίνακας είναι θεσπέσιος...


Δρόμοι παλιοί - Μ. Αναγνωστάκης

«Δρόμοι παλιοὶ ποὺ ἀγάπησα καὶ μίσησα ἀτέλειωτα
κάτω ἀπ᾿ τοὺς ἴσκιους τῶν σπιτιῶν νὰ περπατῶ
νύχτες τῶν γυρισμῶν ἀναπότρεπτες κι ἡ πόλη νεκρὴ
Τὴν ἀσήμαντη παρουσία μου βρίσκω σὲ κάθε γωνιὰ
κᾶμε νὰ σ᾿ ἀνταμώσω κάποτε φάσμα χαμένο τοῦ τόπου μου κι ἐγὼ
Ξεχασμένος κι ἀτίθασος νὰ περπατῶ
κρατώντας μία σπίθα τρεμόσβηστη στὶς ὑγρές μου παλάμες
Καὶ προχωροῦσα μέσα στὴ νύχτα χωρὶς νὰ γνωρίζω κανένα
κι οὔτε κανένας κι οὔτε κανένας μὲ γνώριζε μὲ γνώριζε»

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης