Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΛ: «Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Όλοι στο δρόμο!»


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27-Αθήνα, Τηλ:2103810081-3802923,Fax:2103801227, Email:[email protected] , Site: www.pol.org.gr

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Όλοι στο δρόμο!

Να δημιουργηθεί παντού απεργιακό κλίμα!


Ένα ακόμα έγκλημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα διαπράττεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος που προωθείται για ψήφιση τέλος Γενάρη έρχεται να θωρακίσει και να καλύψει τα κενά του Νόμου Κατρούγκαλου ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του. Να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα.

Επομένως η κυβέρνηση ΝΔ όχι μόνο διατηρεί τον παραπάνω αντιασφαλιστικό νόμο, αλλά προχωρά και ένα βήμα ακόμα παραπέρα στην εφαρμογή του.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας εκστρατείας παραπληροφόρησης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που προσπαθεί να μας πείσει ότι ο νόμος φέρνει αυξήσεις και ισονομία, όμως ο πραγματικός στόχος δεν μπορεί να κρυφτεί: Ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Τι φέρνει ο νέος «ασφαλιστικός νόμος» ;;;

Με μια κατά παραγγελία «αναλογιστική μελέτη» επιχειρούν να κρύψουν ότι ο νόμος:
- Θάβει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης και αξίωσης δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δις. ευρώ!
- Επισφραγίζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, για άνδρες και γυναίκες, που έθεσε ο Νόμος Κατρούγκαλου.
- Πετάει εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων. Ποιος εργαζόμενος σήμερα θα έχει 30 και 40 χρόνια συνεχούς ασφαλισμένης εργασίας;
- Θωρακίζει νομοθετικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, τη λεγόμενη πλέον εθνική σύνταξη η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία (εις βάρος μας). Τα υπόλοιπα χρήματα της σύνταξης, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα το αίμα και τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να κουρεύονται για τις τράπεζες, να τζογάρονται στην ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αλήθεια, για πια αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου μιλούν όταν οι ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση και ουσιαστικά η εξαφάνιση της, η κατάργηση των κατώτατων ορίων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η υπονόμευση της 15ετίας, οι ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις παραμένουν ανέγγιχτες με τον νόμο Βρούτση; Δίκαια λοιπόν μιλάμε για τον νόμο Βρούτση-Κατρούγκαλου.
Λένε ψέματα για αυξήσεις στις συντάξεις. Άλλωστε ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει μικρότερη δαπάνη κατά 250εκατ € για συντάξεις. Οι όποιες αυξήσεις θα δοθούν αφορούν ελάχιστους συνταξιούχους. Αυτούς που έχουν πάνω από 33 έτη ασφάλισης & εφόσον με τον επανυπολογισμό του ν. Κατρούγκαλου έχουν προσωπική διαφορά, δηλαδή η σύνταξη που παίρνουν είναι υψηλότερη από αυτή που δικαιούνταν μετά την εφαρμογή του νόμου. Με την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στα 33 έτη και άνω η προσωπική διαφορά θα μειωθεί, η αύξηση δηλαδή θα είναι «λογιστική». Οι δήθεν πανηγυρισμοί για αύξηση των συντάξεων θέλουν στην ουσία  να αποκρύψουν ότι για τη πλειοψηφία οι συντάξεις δεν θα είναι παρά ψίχουλα.

Ποιοι χαίρονται ;;;

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις θετικές αντιδράσεις που υπήρξαν γι αυτόν τον νόμο. Πρώτος ο ΣΕΒ και οι εργοδότες αφού όπως φαίνεται οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο.

Επίσης οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες υγείας τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα κέρδη που έρχονται…

Προφανώς όμως και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη αφού εδώ και καιρό συμφωνεί με την δημιουργία επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, ουσιαστικά με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.

Να εμποδίσουμε το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Με απεργία απαντάμε στο έγκλημα!


Συνάδελφοι, αν και είναι πολύ σημαντικό το θέμα της σύνταξης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αντίθετα, περιβάλει όλες τις πτυχές της ζωής μας, όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων. Από την υγεία και πρόνοια, από τα φάρμακα μας ως τις εξετάσεις και την νοσηλεία μας. Αφορά την ασφάλιση των παιδιών μας, τα εμβόλια τους, την προστασία της μητρότητας. Την προστασία μας από τους επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες.

Το παράδειγμα του κλάδου μας, όπου μέχρι σήμερα το Επαγγελματικό Ταμείο που ασφαλίζει το ελεγκτικό προσωπικό των ελεγκτικών εταιριών δεν προέβλεπε ούτε καν το 6μηνο του ΟΑΕΔ για την μητρότητα είναι εκκωφαντικό για το τι σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση.

Ε, λοιπόν δεν θα συμβιβαστούμε με την λογική αν έχεις χρήματα θα ζεις, ειδάλλως….

Καλούμε τον κλάδο μας σε απεργία!

Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Απεργούμε όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νόμο προς ψήφιση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων με μαζικές διαδικασίες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Σε κάθε χώρο εργασίας με περιοδείες, εξορμήσεις, με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις κάθε συνάδελφος να ενημερωθεί και να πάρει θέση στον αγώνα.

Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης