Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ σχετικά με το θέμα των αναδρομικών 2013



ΑΘΗΝΑ, 20 Ιανουαρίου 2020

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά της Φορολογικής Διοίκησης ενέργεια η ΑΑΔΕ με εντελώς αυθαίρετο και παράτυπο τρόπο εφαρμόζοντας την πολιτική αντίληψη όπου πρυτανεύει ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία υπέβαλλε και εκκαθάρισε οίκοθεν εντός του Δεκεμβρίου τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών που εισπράχθηκαν το 2013 επιβαρύνοντας τους συνταξιούχους με δυσβάσταχτους φόρους και πρόστιμα ρίχνοντας τους  παράλληλα και το βάρος της ευθύνης.

Για να καλύψει αυτή την αυθαίρετη και παράνομη διαδικασία επέλεξε να διαρρεύσει την επικοινωνιακή εικόνα ότι οι συνταξιούχοι ενώ γνώριζαν ότι είχαν υποχρέωση δεν το έπραξαν συκοφαντώντας τους ως  φοροφυγάδες βρίσκοντας αρωγούς και συμπαραστάτες πέραν των συστημικών ΜΜΕ και προβεβλημένους εκπρόσωπους του κλάδου που λάμπουν δια της απουσίας και αφωνίας τους από τον δημόσιο λόγο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καμία γνώση δεν είχαν οι φορολογούμενοι ούτε οι λογιστές τους γιατί πολύ απλά η ΑΑΔΕ συγκέντρωσε εν κρυπτώ τα εισοδήματα αναδρομικών των ετών 2010-2011-2012 σε βεβαίωση του 2013 η οποία αναρτήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφύγει την παραγραφή.

Ενώ είχε την δυνατότητα να ενημερώσει με mail τους φορολογουμένους ότι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τροποποιητικές για τα έτη που ανάγονται τα αναδρομικά όπως το έχει κάνει στο παρελθόν επέλεξε να ακολουθήσει μια ακατανόητη λογική του στυλ ΄΄βεβαιώνω και τρέξτε στα Δικαστήρια να βρείτε το δίκιο σας’’.

Η ΑΑΔΕ κάνοντας επίδειξης δύναμης καταδεικνύει τον ηγεμονικό της ρόλο στα Δημόσια Έσοδα παρακάμπτοντας το ΥΟ.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία μια ΄΄Ανεξάρτητη Αρχή΄΄ να έχει τον έλεγχο των Δημοσίων Εσόδων και να δρα ανεξέλεγκτα μη δίνοντας λόγο των πράξεων της σε κανέναν.

Αποτελεί όνειδος για την χώρα και το πολίτευμα της αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Είναι άμεσα ανάγκη να υπάρξει λύση από την ΑΑΔΕ και το ΥΟ στο τεράστιο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Κάθε αποδοχή αυτής της κατάστασης καθιστά τον κλάδο συνένοχο και τον αφήνει έκθετο στην απαξίωση και την απομείωση τους κύρους και του ρόλου του.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης