Μητρώο Αγροτών και χορήγηση βεβαίωσης: Υποχρεωτική η υποβολή αντιγράφου της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

Οικονομικές Ειδήσεις

20 Ιανουάριος 2020
Την ανωτέρω υποχρέωση έχουν και οι πτηνοτροφικές, χοιροτροφικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις ανθοκομικών και καλλωπιστικών προϊόντων, οι φυτωριακές επιχειρήσεις, οι μελισσοκόμοι, οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας με χερσαίες εγκαταστάσεις καθώς και οι απασχολούμενοι στη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW Taxheaven.gr



Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη νέα εγκύκλιο 58/16058/2020 για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., εκτός των άλλων προβλεπόμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (Τ.Α.Α.Ε.) από το δικαιούχο, υποχρεωτικά, αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί, εντός των ημερομηνιών που τίθενται κατ΄ έτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Δεν γίνονται αποδεκτές και δεν εξετάζονται οι δηλώσεις Ε.Α.Ε. που έχουν υποβληθεί μετά τη λήξη του ημερολογιακού έτους που αφορούν (π.χ. Ε.Α.Ε. έτους 2019 γίνεται αποδεκτή και εξετάζεται από τα Τ.Α.Α.Ε. εφόσον έχει υποβληθεί εντός του έτους 2019).

Την ανωτέρω υποχρέωση, προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης Μ.Α.Α.Ε. έχουν και οι πτηνοτροφικές, χοιροτροφικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις ανθοκομικών και καλλωπιστικών προϊόντων, οι φυτωριακές επιχειρήσεις, οι μελισσοκόμοι, οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας με χερσαίες εγκαταστάσεις καθώς και οι απασχολούμενοι στη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100KW.

Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση των βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στο Τ.Α.Α.Ε. του τόπου διαμονής του, ή στο Τ.Α.Α.Ε. στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκει η αγροτική του εκμετάλλευση. Εάν υπάρχουν περισσότερες από μία αγροτικές εκμεταλλεύσεις και βρίσκονται σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στο Τ.Α.Α.Ε., στην περιοχή του οποίου υπάγονται οι εκμεταλλεύσεις με τις περισσότερες Μ.Α.Ε. (Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας).

Δείτε την 58/16058/17-01-2020 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου