Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων

19 Μάιου 2009 Σχόλια
  • THN αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της Eνωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων                                            


 THN αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της Eνωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Oπως σημείωσαν, η πρόταση για μαζική νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων προσκρούει στο Σύνταγμα καθώς στην ουσία αυξάνει τον συντελεστή δόμησης.

Στην ίδια κατεύθυνση τάσσονται και οι εκπρόσωποι το Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Δημ. Παξινός «όσοι είναι νόμιμοι είναι άξιοι της τύχης τους». Επί της ουσίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του κλάδου βρίσκονται εν αναμονή των τελικών ρυθμίσεων που θα εξαγγείλουν σύντομα το YΠΕΧΩΔΕ και το υπ. Οικονομίας, ενώ κοινή θέση είναι ότι η επιβολή εφάπαξ προστίμου αποτελεί αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι οριστική λύση για την αυθαίρετη δόμηση. Το ΤΕΕ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, πέραν νομοθετημάτων. «H συζήτηση για τους κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους, με τις προϋποθέσεις που άνοιξε, πρέπει άμεσα να κλείσει», τονίζουν οι εκπρόσωποι των μηχανικών.

Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης