Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες αποδείξεις θα μειώνουν τον φόρο

  • Η καθίζηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο έτος, λόγω και της επιβράδυνσης της οικονομίας, αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει εισηγήσεις για παροχή πρόσθετων κινήτρων προς τους φορολογουμένους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές τους.
Νέες αποδείξεις θα μειώνουν τον φόρο

Δαπάνες από συνεργεία, καφετέριες θα εκπίπτουν από το εισόδημα


Η καθίζηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο έτος, λόγω και της επιβράδυνσης της οικονομίας, αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει εισηγήσεις για παροχή πρόσθετων κινήτρων προς τους φορολογουμένους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές τους.

Καφετέριες, στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια και συνεργεία αυτοκινήτων είναι μερικές από τις νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τους οποίους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν αποδείξεις ώστε τα έξοδα να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους.

Χαρακτηριστικό της καθίζησης των φορολογικών εσόδων- τα οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους- είναι ότι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ομολόγησε πρόσφατα πως «όσα έσοδα εξασφαλίζουμε από την αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα τα χάνουμε από τη σημαντική μείωση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας». Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προετοιμασία του μεγάλου πακέτου εισπρακτικών μέτρων που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί σε δύο δόσεις, μία τον Ιούνιο και μία τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες που εξετάζονται
Μαζί με τον εισπρακτικό προϋπολογισμό του 2010 πρόκειται να κατατεθεί φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, εκτός από τους νέους φόρους, εξετάζεται να συμπεριληφθούν διατάξεις με τις οποίες θα διευρύνονται οι κατηγορίες δαπανών που θα αναγνωρίζονται από την Εφορία. Πρόκειται κυρίως για παροχή υπηρεσιών σε κλάδους που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό φοροδιαφυγής. Έτσι, αναμένεται να περιληφθούν στην ήδη υφιστάμενη λίστα εκπιπτόμενων δαπανών και οι δαπάνες για:

● Συντήρηση αυτοκινήτων. Στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες παρατηρείται (με βάση ελέγχους της ΥΠΕΕ) πολύ υψηλό ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας.

● Καφετέριες. Πρόκειται επίσης για κλάδο στον οποίο παρατηρείται υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής.

● Στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια.

● Ζαχαροπλαστεία.

● Δίδακτρα τεχνικών σχολών.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί και εισηγήσεις για να περιληφθούν στη λίστα των εκπιπτόμενων δαπανών και οι αγορές για είδη ένδυσης και υπόδησης.


Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης