Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προβόπουλος: Αρνητική ανάπτυξη φέτος, έρχεται όμως ανάκαμψη

19 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αρνητικά «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για αρνητική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, βλέποντας ανάκαμψη, με αργούς όμως ρυθμούς.
Προβόπουλος: Αρνητική ανάπτυξη φέτος, έρχεται όμως ανάκαμψη

Αρνητικά «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για αρνητική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, βλέποντας ανάκαμψη, με αργούς όμως ρυθμούς.

«Ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να κινηθεί φέτος σε αρνητικό έδαφος» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΑΣΕ. Προσέθεσε όμως ότι «η ανάκαμψη από την κρίση ίσως να είναι αργή, αλλά θα υπάρξει ανάκαμψη», τονίζοντας επίσης ότι «ο ρυθμός της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε κρίσιμο βαθμό από το πόσο σύντομα μπορεί να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Πρόσφατα, υπήρξαν κάποια θετικά σημάδια στην οικονομία της ευρωζώνης, αντικατοπτρίζοντας εξελίξεις στης χρηματοοικονομική αγορά και τους δείκτες εμπιστοσύνης», σημείωσε, ωστόσο είπε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν, ωστόσο, ότι εάν έχουμε σταθεροποίηση, θα συνοδεύεται από πολύ χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας. Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα πριν οι οικονομίες ανακάμψουν πλήρως και αρχίσουν να αναπτύσσονται με ισχυρό ρυθμό».

«Η κρίση που βιώνουμε είναι διπλή, χρηματοπιστωτική και οικονομική. Όπως έχω τονίσει, η απάντησή μας θα πρέπει και αυτή να είναι διπλή φύσεως. Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη. Μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να επιδιώξουμε μια αξιόπιστης στρατηγικής έξοδο από τις υπερβολικές πολιτικές παρεμβάσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την εποπτεία του χρηματοοικονομικού κλάδου σε επίπεδο ΕΕ» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν υγιή.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης