Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το 70% της σύνταξής τους θα λαμβάνουν με το νέο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

15 Ιανουάριου 2020 Σχόλια
Το 70% της σύνταξής τους θα λαμβάνουν με το νέο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες


«Η επεξεργασία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση» δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές. Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους, καθώς μειώνεται η ποινή που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου και στο εξής η παρακράτηση από το 60% της σύνταξης τους περιορίζεται στο 30%. Έτσι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξης τους.

Όπως επεσήμανε με έμφαση ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «καμία σύνταξη δεν θα πάει προς τα κάτω, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις τόσο από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, όσο και από την κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης».

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι δημιουργείται ένα φιλελεύθερο συστήματα επιλογής εισφορών 7 επιπέδων, από τα οποία, το πρώτο και χαμηλότερο, θα αφορά στους νέους με δραστηριότητα έως 5 έτη, για τους οποίους προβλέπονται μηνιαίες εισφορές 126 ευρώ. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η ρύθμιση για την κατάργηση των διπλών εισφορών στα «μπλοκάκια» θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης