Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΕΕΤ: Επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο για κήρυξη υποχρεωτικής ΣΣΕ Επισιτισμού

ΠΟΕΕΤ: Επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο για κήρυξη υποχρεωτικής ΣΣΕ Επισιτισμού
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14.01.2020


Η προσπάθεια από την Ομοσπονδία μας να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ στα πάσης φύσεως Τουριστικά – Επισιτιστικά καταστήματα όλης της χώρας συνεχίζεται και έμπρακτα το πρώτο κόμμα που στηρίζει την προσπάθεια αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής καθώς και συνάντηση έγινε με την Πρόεδρο κα. Γεννηματά, αλλά κατατέθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Εργασίας από τον αρμόδιο βουλευτή κ. Μουλκιώτη Γεώργιο.

Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε συμπεριλάβει και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό καθώς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τους κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα, Μητσοτάκη.


http://poeet.gr

Ευελπιστούμε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές, 400.000 εργαζόμενοι ζητούν επιτακτικά την υποχρεωτικότητα της σύμβασης και θα πρέπει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να πάρει θέση υπέρ της ρύθμισης αυτής.

Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της σχετικής ερώτησης:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. I. Βροΰτση

Θέμα: «Για την υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στις 12/12/2019 υπογράφθηκε μεταξύ ΠΟΕΕΤ (εργαζόμενοι) και ΠΟΕΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ (εργοδότες) κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά τους περίπου 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα όλης της χώρας. Στις 18/12/2019 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε Δελτίο Τύπου, όπου πανηγυρίζει για την συλλογική σύμβαση εργασίας, αναφέροντας ότι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν πρόκειται να κηρυχθεί υποχρεωτική. Μάλιστα, με γνώμονα τις διατάξεις του άρθρου 56 του νόμου 4635/2019, η ψήφιση του οποίου σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η αρμόδια υπηρεσία ζητά από τους εργαζόμενους να αιτιολογήσουν την αναγκαιότητα της κήρυξης της σύμβασης ως υποχρεωτική.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Τι προτίθεσθε να κάνετε με την μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στην χώρα; Σκοπεύετε να κάνετε πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης, ώστε να είναι ρυθμισμένοι οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού;

2. Με ποιον τρόπο θα μεριμνήσετε και πώς θα ενεργήσετε, ώστε να μην οδηγηθούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό οι επιχειρήσεις στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού και να μην τιμωρηθούν τόσο οι συνεπείς εργοδότες όσο και οι 400 χιλιάδες εργαζόμενοι (διανομείς, σερβιτόροι κ.ά.), που περιμένουν από την Κυβέρνηση να συμβάλει έμπρακτα στην αύξηση του βιοτικού τους επιπέδου;

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης