Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Ιταλία εφαρμόζει από 1.1.2020 φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες

Η επιβάρυνση ανέρχεται σε 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων τα οποία προκύπτουν στην από την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω ψηφιακών μέσων αλλά και από τα έσοδα ορισμένων που προέρχονται από ορισμένες ψηφιακές πλατφόρμες

Η Ιταλία εφαρμόζει από 1.1.2020 φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες

Η Ιταλία εφαρμόζει από 1.1.2020 φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Η επιβάρυνση ανέρχεται σε 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων τα οποία προκύπτουν στην από την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω ψηφιακών μέσων αλλά και από τα έσοδα ορισμένων που προέρχονται από ορισμένες ψηφιακές πλατφόρμες

Στον νόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού της Ιταλίας ο οποίος δημοσιεύθηκε το 2019, περιέχονται αρκετές φορολογικές διατάξεις εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν πολυεθνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον νόμο 160 από την 1η Ιανουαρίου εισάγεται φόρος ψηφιακών υπηρεσιών, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον φόρο που έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιβάρυνση ανέρχεται σε 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων τα οποία προκύπτουν στην από την παροχή
διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω ψηφιακών μέσων αλλά και από τα έσοδα ορισμένων που προέρχονται από ορισμένες ψηφιακές πλατφόρμες. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στις διατάξεις που επιβάλουν τον φόρο αυτό, θα πρέπει να έχει έσοδα τουλάχιστον 750 εκ. ευρώ εκ των των οποίων τα 5.5 εκ. ευρώ να προέρχονται από Ιταλικές πηγές ψηφιακών υπηρεσιών.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης