Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ξεκίνησε στον ΟΠΕΚΑ η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

Ο Συνήγορος είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των ενστάσεων ήδη από την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος το 2016, ζητώντας να προβλεφθεί συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν σε σχέση με αυτό

Ξεκίνησε στον ΟΠΕΚΑ η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

Ξεκίνησε στον ΟΠΕΚΑ η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Ο Συνήγορος είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των ενστάσεων ήδη από την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος το 2016, ζητώντας να προβλεφθεί συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν σε σχέση με αυτό


Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξέταση ενστάσεων προνοιακού επιδόματος από ΟΠΕΚΑ


Ξεκίνησε στον ΟΠΕΚΑ η εξέταση ενστάσεων (ενδικοφανών προσφυγών) πολιτών στο πλαίσιο του προνοιακού προγράμματος για την ακραία φτώχεια «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), μετά από διαμεσολάβηση και του Συνηγόρου του Πολίτη. Η εξέλιξη αυτή προσφέρει ελπίδα επίλυσης πολλών από τις σχετικές διαφορές χωρίς ανάγκη προσφυγής των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των ενστάσεων ήδη από την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος το 2016, ζητώντας να προβλεφθεί συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν σε σχέση με αυτό.

Παρόλο όμως που το 2018 θεσπίστηκε (Ν. 4520/2018, άρθρο 48) τελικά η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για όλες τις προνοιακές παροχές του ΟΠΕΚΑ αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου 2018, η εξέταση των εν λόγω ενστάσεων καθυστερούσε.

Αποτέλεσμα ήταν ο Συνήγορος του Πολίτη να επανέλθει με νεότερο έγγραφο τον Ιούλιο του 2019, ζητώντας από τον ΟΠΕΚΑ την ανάληψη των αναγκαίων ενεργειών, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να ξεκινήσει η διοικητική διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο ΟΠΕΚΑ ενημέρωσε την Ανεξάρτητη Αρχή ότι η εξέταση των ενστάσεων επρόκειτο να ξεκινήσει σύντομα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε μετά από νέα διερεύνηση του ζητήματος, στις αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Πληροφορίες: 213 1306600, [email protected]


Έγγραφο Συνηγόρου του Πολίτη

Απάντηση ΟΠΕΚΑ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης