Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με την ειδική εισφορά 1% υπέρ ΟΑΕΔ

«Η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει είτε καταργηθεί πλήρως ή έστω στοιχειωδώς τροποποιηθεί, ώστε η ειδική εισφορά να αποδίδεται για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού προνοίας των υπαλλήλων του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντί στον ΟΑΕΔ»

Επιστολή ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με την ειδική εισφορά 1% υπέρ ΟΑΕΔ

Επιστολή ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με την ειδική εισφορά 1% υπέρ ΟΑΕΔ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • «Η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει είτε καταργηθεί πλήρως ή έστω στοιχειωδώς τροποποιηθεί, ώστε η ειδική εισφορά να αποδίδεται για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού προνοίας των υπαλλήλων του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντί στον ΟΑΕΔ»


Αρ. Πρωτ.: 9/2020              
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2020

Προς
• Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Γιάννη Βρούτση

Κοινοποίηση
• Διοικητή ΕΦΚΑ
κ. Χρήστο Χάλαρη
• Υποδιοικητή ΕΦΚΑ
κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο
• Υποδιοικητή ΕΦΚΑ
κ. Ελευθέριο Κρητικό
• Γεν. Δ/ντρια Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης
• Γεν. Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών
• Συλλόγους-Μέλη μας


Θέμα: “Σχετικά με την ειδική εισφορά 1% υπέρ ΟΑΕΔ ν. 3986/01-07-2011”

Κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της καταθέσεως του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων του πρώην Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., από την ημερομηνία ψηφίσεως του μνημονιακού νόμου 3986/2011. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 38, παρ. 2, εδάφιο β, θεσπίστηκε ειδική εισφορά 1% επί του συνόλου των τακτικών και πρόσθετων αποδοχών και αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Με τη συγκεκριμένη διάταξη ορίζεται, ότι η εισφορά αυτή αποδίδεται υπέρ της ενίσχυσης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όταν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι του συγκεκριμένου ταμείου.

Για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν είναι ασφαλισμένοι του ΤΠΔΥ, όπως είμαστε οι υπάλληλοι του πρώην Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. οι οποίοι έχουμε ξεχωριστό ειδικό λογαριασμό προνοίας, αυτή η εισφορά του 1%, αποδίδεται χωρίς καμία ανταποδοτικότητα στον ΟΑΕΔ.

Ως εκ τούτου πιστεύουμε, από τη στιγμή που η χώρα μας έχει πάψει να τελεί υπό το καθεστώς μνημονιακής «κηδεμονίας» και οι στρεβλώσεις και οι αδικίες του πρόσφατου παρελθόντος πρέπει να αντιμετωπιστούν με αίσθημα δικαιοσύνης, ζητάμε όπως η συγκεκριμένη διάταξη, είτε καταργηθεί πλήρως ή έστω στοιχειωδώς τροποποιηθεί, ώστε η ειδική εισφορά να αποδίδεται για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού προνοίας των υπαλλήλων του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντί στον ΟΑΕΔ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας αυτό, είναι ηθικά αλλά και νομικά απολύτως δίκαιο και αναμένουμε από τη μεριά σας την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευθέτηση του ζητήματος.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης