Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πολυνομοσχέδιο για τάξη σε πολεοδομίες-οικοδομή

  • ΣHMANTIKEΣ μεταβολές στην νομοθεσία που αφορά τις πολεοδομίες και την οικοδομή επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Πολυνομοσχέδιο για τάξη σε πολεοδομίες-οικοδομή                                             


ΣHMANTIKEΣ μεταβολές στην νομοθεσία που αφορά τις πολεοδομίες και την οικοδομή επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει αλλαγές τόσο στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών όσο και στον έλεγχο των ανεγειρόμενων οικοδομών. Θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους και θα επιφέρει μεταβολές στον πολεοδομικό «χάρτη» με τις ρυθμίσεις για το σύνολο των αυθαιρέτων, την επιτάχυνση των εντάξεων περιοχών στο σχέδιο πόλης και την ενεργοποίηση του θεσμού της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, αναμένεται να γίνει διαχωρισμός σε περιπτώσεις προς «τακτοποίηση», που θα αφορούν όλες σχεδόν τις δευτερεύουσες πολεοδομικές παραβάσεις, και προς «κατεδάφιση», που θα αφορούν τα σπίτια που έχουν χτιστεί σε δάση, δασικές και προστατευόμενες περιοχές χωρίς άδεια κ.λπ.

Για τους κλειστούς ημιυπαίθριους το σχέδιο θα προβλέπει την επιβολή εφάπαξ τέλους νομιμοποίησης και κατάργηση όλων των υφιστάμενων προστίμων. Εξετάζεται μάλιστα και η δυνατότητα έκπτωσης 50% σε όσους προβούν σε εφάπαξ καταβολή του μειωμένου προστίμου, αλλά και δυνατότητα διακανονισμού με ισόποσες δόσεις.

 Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης