«Πίεση» στην απασχόληση με άνοδο ανεργίας στο 9,1%

Οικονομικές Ειδήσεις

15 Μάιος 2009
IΣXYPH πίεση «δέχθηκε» η απασχόληση στο πρώτο εφετινό δίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο εφέτος η ανεργία ανήλθε στο 9,1% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Taxheaven.gr

«Πίεση» στην απασχόληση με άνοδο ανεργίας στο 9,1%                                             


IΣXYPH πίεση «δέχθηκε» η απασχόληση στο πρώτο εφετινό δίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο εφέτος η ανεργία ανήλθε στο 9,1% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημαντικής ενίσχυσης της ανεργίας μετά τον Ιανουάριο, όπου σημειώθηκε άνοδος της στο 9,4% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η «πίεση» στην απασχόληση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Το ποσοστό μέσης αύξησης της ανεργίας για το 2009 θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερβεί το 9% και το ζητούμενο είναι εάν θα διατηρηθεί σε επίπεδο κάτω του 10%, όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι η αύξηση της ανεργίας στο πρώτο δίμηνο συνοδεύεται με διεύρυνση των δομικών προβλημάτων. Σοβαρή πίεση σημειώνεται στην απασχόληση των νέων και των γυναικών, ενώ αξιοσημείωτη άνοδος από το 4,9% στο 6,2% καταγράφεται στην ομάδα ηλικιών 45-54 ετών. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ, που κάνει λόγο για σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας.

Πηγή Express