Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για διευθέτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε απασχολούμενους προγράμματος ΟΑΕΔ | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για διευθέτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε απασχολούμενους προγράμματος ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι απασχολούμενοι εργάζονται στην Ανεξάρτητη Αρχή για διάστημα ενός έτους στο πλαίσιο Ειδικού Προγράμματος για την απασχόληση 5.500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη κατάσταση βρέθηκαν απασχολούμενοι και σε άλλους φορείς του δημοσίου, μέσω του ίδιου προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της απασχόλησής τους τόσο στην Ανεξάρτητη Αρχή όσο και στους υπόλοιπους φορείς, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα ουσιαστικής αμφισβήτησης της ασφάλισής τους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το παραπάνω πρόβλημα, απηύθυνε έγγραφα στον ΟΑΕΔ και στον ΕΦΚΑ ζητώντας την άμεση επίλυσή του (βλ. σχετικά έγγραφα).

- Αφενός όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη των ωφελουμένων, ο ΕΦΚΑ απάντησε ότι οι απασχολούμενοι καλύπτονται πλήρως σε είδος (βλ. σχετικό έγγραφο).

- Αφετέρου όσον αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ο ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον Συνήγορο ότι η λύση δόθηκε μέσω της αποστολής οδηγιών και σχετικών εντύπων στις αρμόδιες Διευθύνσεις (βλ. σχετικό έγγραφο).

Ο Συνήγορος του Πολίτη, επικοινώνησε επανειλημμένως με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητώντας να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας.

Καθόλα δε τα στάδια των ενεργειών του, ο Συνήγορος συνεργαζόταν στενά και ενημέρωνε αναλυτικά τους ανωτέρω απασχολούμενους για την έκβασή τους.

Πληροφορίες: 213 1306600, [email protected]


Έγγραφο Συνηγόρου: Διευθέτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε απασχολούμενους προγράμματος ΟΑΕΔ

Έγγραφο ΕΦΚΑ: Διευθέτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε απασχολούμενους προγράμματος ΟΑΕΔ

Έγγραφο ΟΑΕΔ: Διευθέτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε απασχολούμενους προγράμματος ΟΑΕΔ

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone