Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόστιμα ύψους 15 εκατ. ευρώ σε 7 επιχειρήσεις, για συστηματική φοροδιαφυγή

  • Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υψηλής κλίμακας, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης εντόπισε 7 ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με φοροδιαφυγή ύψους 7 εκατ. ευρώ, σε διάστημα ενός έτους.
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υψηλής κλίμακας,  η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης εντόπισε 7 ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με φοροδιαφυγή ύψους 7 εκατ. ευρώ, σε διάστημα ενός έτους.

Το σύνολο των καταλογισθέντων προστίμων ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Οι επτά εταιρίες δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία. Η μεθοδολογία αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της Υπ.Ε.Ε., αποτελεί μια νέα μορφή οικονομικού εγκλήματος. Συγκεκριμένα και οι 7 εταιρείες, οι οποίες είναι μικρομεσαίου μεγέθους, με κύκλο εργασιών 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ, ίδρυσαν εταιρείες στην Κύπρο, δηλαδή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Κύπρου. Μέλη αυτών των επιχειρήσεων είναι λογιστικά ή δικηγορικά γραφεία, με τελικό αποτέλεσμα να αποκρύπτεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σκοπός των παραπάνω είναι η υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων που αγοράζουν από τρίτες χώρες, έτσι ώστε να εμφανίζουν αυξημένη αξία αγορών και κόστος πωληθέντων και ως εκ τούτου λιγότερα κέρδη,  με απώτερο στόχο την αποφυγή της φορολόγησης των πραγματικών κερδών τους στην Ελλάδα.

Οι εν λόγω κυπριακές εταιρείες φαίνεται να εκδίδουν τιμολόγια σε τιμές αυξημένες έως και 400% σε σχέση με την πραγματική αξία αγοράς, όπως προκύπτει από τα τιμολόγια των προμηθευτών από τις τρίτες χώρες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, με στόχο τον εντοπισμό ανάλογων περιπτώσεων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης