Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eκτακτο «πόθεν έσχες» με αλλαγές στις δωρεές

  • ΣE ριζικές μεταβολές του «πόθεν έσχες» προσανατολίζεται το Yπουργείο Οικονομικών, θέτοντας άμεσα στο στόχαστρο τις «άτυπες δωρεές», οι οποίες αποτελούν μια ιδιαίτερα προσφιλή μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων. Επίσης, αναθέτει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τη διενέργεια έκτακτων διασταυρώσεων των φορολογικών δηλώσεων με τα αρχεία των ακινήτων και των αυτοκινήτων προκειμένου να εντοπίσει φορολογουμένους με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά και με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Eκτακτο «πόθεν έσχες» με αλλαγές στις δωρεές                                             


ΣE ριζικές μεταβολές του «πόθεν έσχες» προσανατολίζεται το Yπουργείο Οικονομικών, θέτοντας άμεσα στο στόχαστρο τις «άτυπες δωρεές», οι οποίες αποτελούν μια ιδιαίτερα προσφιλή μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων. Επίσης, αναθέτει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τη διενέργεια έκτακτων διασταυρώσεων των φορολογικών δηλώσεων με τα αρχεία των ακινήτων και των αυτοκινήτων προκειμένου να εντοπίσει φορολογουμένους με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά και με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, εξετάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Yπουργείου Οικονομικών αλλαγές στο «πόθεν έσχες» και ειδικά στον τρόπο με τον οποίο δικαιολογείται η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς όμως να υπάρχουν τα ανάλογα εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο θα τεθούν οι «άτυπες δωρεές» (δωρεές χρηματικών ποσών από συγγενικά πρόσωπα). Αυτές είναι αφορολόγητες μέχρι κάποια ποσά τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας. Με βάση τις ενδείξεις που διαθέτει ο φορολογικός μηχανισμός, η αναγνώριση αυτών των δαπανών αποτελεί μεν τεκμήριο για τον δωρητή (ο οποίος υποχρεούται να τις δηλώσει), στόχος όμως είναι να διευκολυνθεί ο αποδέκτης να παρακάμψει το «πόθεν έσχες» και να αποκρύψει εισοδήματα. Παράλληλα, μελετάται η επαναφορά των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης για τους μη μισθωτούς-συνταξιούχους, αλλά με αυστηρό τρόπο. Όσοι θα εμπίπτουν πλέον στα νέα τεκμήρια δεν θα έχουν το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ, αλλά θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με τον μεσαίο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας, 25%.

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης