Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκλεισε τη Βουλή ο Πρωθυπουργός

9 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Το κλείσιμο της Βουλής αποφάσισε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, με αποτέλεσμα την αντίδραση των κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο για "θεσμική εκτροπή" ενώ το ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει σε δήλωσή του για "κουκούλωμα σκανδάλων". Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις - ανακοινώσεις ΚΚΕ και Συνασπισμού.
Εκλεισε τη Βουλή ο Πρωθυπουργός                                             

Το κλείσιμο της Βουλής αποφάσισε  αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, με αποτέλεσμα την αντίδραση των κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο  για "θεσμική εκτροπή" ενώ το ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει σε δήλωσή του για  "κουκούλωμα σκανδάλων".  Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις - ανακοινώσεις ΚΚΕ και Συνασπισμού.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. 'Αμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου.»

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.
Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.  Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας.
Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός. "

Το ΚΚΕ για το κλείσιμο της Βουλής:
Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο.
Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα.
Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου.  Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται.
Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια.  Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή.

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο των εργασιών της Βουλής, δήλωσε: «Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικηματων των τελευταίων πέντε ετών.
Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».

Πηγή ΑΠΕ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης