Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση του πληθωρισμού στο 1% τον Απρίλιο

  • Στο 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, αύξηση 1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Απρίλιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, έναντι αύξησης 1,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2009) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.
Μείωση του πληθωρισμού στο 1% τον Απρίλιο                                             

 Στο 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, αύξηση 1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Απρίλιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, έναντι αύξησης 1,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2009) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΣε σύγκριση με το Μάρτιο 2009, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε τον Απρίλιο αύξηση 0,3% έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

    Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 1% τον Απρίλιο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, προήλθε απο τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:

    1. Απο τις αυξήσεις των δεικτών:

    - Κατά 5,5% της Ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός"

    - Κατά 4,7% της Ομάδας "Εκπαίδευση"

    - Κατά 3,9% της Ομάδας "Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια"

    - Κατά 3,3% της Ομάδας "Υγεία"

    - Κατά 3% της Ομάδας "Ενδυση και Υπόδηση"

    - Κατά 2,8% της Ομάδας "Αλλα Αγαθά και Υπηρεσίες"

    - Κατά 2,4% της Ομάδας "Διατροφή και Μη Αλκοολούχα Ποτά"

    2. Απο τις μειώσεις των δεικτών:

    - Κατά 5,1% της Ομάδας "Μεταφορές"

    - Κατά 3,9% της Ομάδας "Στέγαση"

    - Κατά 0,5% της Ομάδας "Επικοινωνίες"

    Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας Μανώλης Κοντοπυράκης, η βασική αιτία της μείωσης του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,3% σε σχέση με το Μάρτιο οφείλεται στην πτώση των τιμών των αυτοκινήτων κατά 7,6% (η πτώση των τιμών είχε μία επίπτωση στον πληθωρισμό -0,3%).

    Σε ότι αφορά τον Δομικό Πληθωρισμό διαμορφώθηκε στο 2,1% τον Απρίλιο απο το 2,7% τον Μάρτιο. Ο κ. Κοντοπυράκης πρόσθεσε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Μάιο αναμένεται να είναι πτωτικός τουλάχιστον κατά 0,3%, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του γάλακτος και των υπολοίπων ειδών διατροφής και λόγω του ότι το περυσινό Μάιο είχαμε σημαντικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης (κατά 6,5%) και στις αστικές συγκοινωνίες (κατά 19,1%), κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί το φετινό Μάιο.

Πηγή Epxress

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης